Репозитарій НПУ  

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Центр діаспори  

logo crd

   

АВ НПУ  

   

Наш логотип  

НПУ

   

Пошук у Google  

   

З 21 листопада 2019 року відомості на сайті не оновлюються. Сайт закритий!

   
  • Почесний драгоманівець уведений до Королівського ордену Непорочного зачаття Діви Марії Вілла-Вікозської

    Morits 1   Почесний доктор філософії та професор у галузі зв’язків з громадськістю та комунікації Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Морітц Гунцінґер (м.Франкфурт-на-Майні, Німеччина) 4 лютого 2017 року на церемонії у соборі Браги був уведений до Королівського ордену Непорочного зачаття Діви Марії Вілла-Вікозської. Відзнака та диплом були вручені Його Королівською Високістю Дуарте Піу, герцогом Браганса і спадкоємцем корони Португалії. Серед гостей церемонії був спадкоємець покійного короля Руанди Юхі VI. Після інвеститури архієпископ Хорхе Ортіга, Предстоятель усього Піренейського півострову, відслужив Святу Месу.

     

    Детальніше...  

  • НПУ імені М. П. Драгоманова за здоровий спосіб життя!

    Zdorovya   Пропагування здорового способу життя – один із пріоритетних напрямів роботи зі студентами у Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова. Поліпшення фізичної підготовки студентської молоді відбувається у рамках навчального процесу на заняттях фізичної культури та на спортивних змаганнях усіх рівнів – університетських, міських, всеукраїнських, міжнародних.

      Діяльність НПУ імені М. П. Драгоманова органічно пов’язана зі спортом у всіх його проявах, популяризуючи здоровий спосіб життя і через навчальний процес, і через різноманітні змагання та інші спортивні заходи. Цьому сприяє і активна діяльність факультету фізичного виховання та спорту і матеріально-технічна забезпеченість нашого спортивного комплексу.

    Детальніше...  
  • 10 липня 2015 року

    Делегація Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова з 6 по 10 липня 2015 року взяла участь в Міжнародній конференції «Східне партнерство в сфері педагогічних інновацій в інклюзивній освіті» TEMPUS (INOVEST), що відбулась у м. Vadul-lui-Voda, Р. Молдова.

     
  • 4 червня 2015 року

    4 червня 2015 року в рамках семінару Міжнародного проекту «Східне партнерство у сфері педагогічних інновацій в інклюзивній  освіті» (ІNOVEST) на базі Одеського обласного інституту удосконалення вчителів було проведено круглий стіл «Використання інноваційних педагогічних технології під час створення інклюзивного середовища» з керівниками опорних (пілотних) загальноосвітніх  навчальних закладів Одеської області, які є учасниками Проекту.

    Детальніше...  
  • 3-4 квітня 2015р

    На базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся міжобласний науково-практичний семінар «Інноваційні технології підтримки інклюзивного навчання дітей з особливими потребами».

    Відкриваючи форум, Палько Т.В., директор Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, наголосила, що міжобласний семінар у такому великому колі під егідою департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА проводиться вперше.

    Детальніше...  
  • 2 квітня 2015р.

    На базі Одеського обласного інституту удосконалення вчителів відбувся семінар для координаторів 30 опорних (пілотних) загальноосвітніх навчальних закладів Одеської області, учасників Міжнародного проекту «INOVEST», які працюють  в умовах інклюзії. Основними завданнями семінару було  забезпечення науково-методичного супроводу впровадження інклюзивної освіти  в закладах освіти області.

    Детальніше...  
  • 27 березня 2015 року

    З метою інформатизації міжнародного проекту TEMPUS N530417-Tempus-1-2-12-1DE (INOVEST) «Східне партнерство в педагогічних інноваціях в інклюзивній освіті»27 березня 2015 року в Національному педагогічному університеті імені М.П.Драгоманова відбулась науково-практична конференція «Педагогічні інновації в інклюзивній освіті».

    Детальніше...  
  • 22 березня 2015 року

    27 березня 2015 року в Національному педагогічному університеті імені М.П.Драгоманова в рамках міжнародного проекту INOVEST відбудеться конференція "Педагогічні інновації в інклюзивній освіті".


    Запрошуємо до участі всіх бажаючих.

    Детальніше...  
  • 3 березня 2015 року

    На базі Інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації вчителів (директор д.біол. наук, професор Ісаєнко Володимир Миколайович) пройшов інформаційний день проекту INOVEST.

    Слухачам було презентовано навчальні посібники, які забезпечують дистанційне навчання пілотних шкіл-учасників проекту.

     
  • 2-5 лютого 2015 року

    Виконавчий комітет проекту INOVEST мав робочу зустріч в Технологічному університеті м. Калсруе (Німеччина).

    Були обговорені організаційні питання з підготовки та проведенню заключної конференції, в якій візьмуть участь учасники проекту, які проходили дистанційне навчання. НПУ імені М.П.Драгоманова забезпечує проведення майстер-класу з побудови моделі інклюзивного навчання у навчальному закладі (Дікова-Фаворська О.М.)

    Конференція передбачає підготовку наукових тез з питань впровадження інклюзивної освіти.

    Виконавчий комітет запрошує всіх зацікавлених осіб взяти участь у підготовці публікації.

    Детальніше...  
  • 10 грудня 2014 року

    Для аспірантів НПУ імені М.П.Драгоманова було організовано workshop з педагогічних інновацій в інклюзивній освіті.

     
  • 12 листопада 2014 року

    Відбулась відкрита лекція д. соціол. наук, професора Дікової-Фаворської О.М. спецкурсу «Педагогічні інновації в інклюзивній освіті в вищій школі».

     
  • Жовтень 2014 року

    Відповідно до умов проекту INOVEST університет отримав дві комп’ютерні лабораторії.

    Рішенням ректорату вони будуть розміщені на базі інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації вчителів (Ісаєнко Володимир Миколайович, доктор біологічних наук, професор) та інститут дистанційного навчання (Кудін Анатолій Петрович, доктор фізико-математичних наук, професор).

    Детальніше...  
  • 15 жовтня 2014 року

    На базі Інституту соціології, психології та соціальних комунікацій (директор В.Б.Євтух, доктор іст. наук, професор) пройшов Інформаційний день проекту INOVEST.

    Були презентовані нові навчальні спецкурси для магістрів, які розроблені в рамках реалізації проекту INOVEST.

     
  • 26 - 30 травня 2014

    Кишинів (Молдова)

    Семінар, на який були запрошені розробники та автори навчальних посібників, щодо забезпечення дистанційного навчання цільових груп проекту, був надзвичайно насичений та цікавий. Проектні команди робили презентації своїх робіт, які викликали змістовні дискусії. Від нашого університету свої напрацювання представляли Олена Дікова-Фаворська (доктор соц. наук, професор), Сергій Яшанов (доктор педагогічних наук, професор), Володимир Ісаєнко (доктор біологічних наук, професор).

    Детальніше...  
  • 24 квітня 2014 року

    Інформаційний день міжнародного проекту «Східне партнерство у сфері педагогічних інновацій в інклюзивній освіті» (INOVEST) на базі Одеського обласного інституту удосконалення вчителів (м. Одеса).

    В заході взяли участь директори пілотних шкіл, які залучені до дистанційного навчання згідно цілей проекту. Вони будуть опановувати педагогічні інновації в інклюзивній освіті. Навчання відбуватиметься за технологією серії вебінарів, що дозволить одночасно охопити слухачів з України, Молдови та Білорусі.

    Від НПУ імені М.П. Драгоманова в заході взяла участь координатор проекту INOVEST Дікова-Фаворська О.М.

    Детальніше...  
  • 24–28 березня 2014 року

    Для ознайомлення з досвідом реалізації концепції інклюзивного навчання в школах до Мінська (Білорусь) вирушила група експертів від Університету Драгоманова.

    Серед них - Дікова-Фаворська Олена Михайлівна (доктор соціол. наук, професор), координатор проекту INOVEST від НПУ імені М.П. Драгоманова, Яшанов Сергій Микитович (доктор пед. наук, професор), Малежик Петро Михайлович (кандидат фіз.-мат. наук).

    Детальніше...  
  • 2 грудня 2013 року

    2 грудня 2013 був проведений круглий стіл «Інклюзивна освіта: стан та перспективи розвитку в регіоні».

    У роботі взяли участь керівники управлінських структур системи освіти обласного, міського та районного рівнів, представники громадських організацій інвалідів, директори приватних шкіл, які реалізують модель інклюзивної освіти, директори спеціалізованого училища-інтернату для дітей-інвалідів та громадські діячі.

    Детальніше...  
  • 30 вересня – 5 жовтня 2013 року

    Координатор проекту INOVEST від університету вирушила до міста Стокгольм (Швеція), де мало відбутися обговорення методичних розробок для тренінгових курсів відповідно до завдань проекту INOVEST.

    НПУ імені М.П. Драгоманова презентував навчальний посібник для студентів університетів, слухачів інститутів підвищення кваліфікації вчителів та менеджерів освіти «Педагогічні інновації в педагогічній освіті у вищому навчальному закладі» (автори: Дікова-Фаворська Олена Михайлівна (д. соціол. наук, професор.), Павлова Дарина Михайлівна (к. соціол. наук, доцент).

    Детальніше...  
  • 5 вересня 2013

    На базі Університету імені М.П.Драгоманова відбувся моніторинг офісу TEMPUS в Україні щодо виконання завдань проекту, в якому взяли участь представники проектних команд від українських університетів-партнерів та інституту підвищення кваліфікації вчителів (м. Одеса).

    В роботі моніторингу взяв участь науковий консультант проекту ІNOVEST, д. екон. наук, професор Сіміон Кайсин (Молдова).

     
  • 20–24 травня 2013 року

    Делегації з України, Молдови та Білорусі згідно з дорожньою картою проекту INOVEST, були запрошені до відомого іспанського університету міста Аліканте.

    Учасники зустрічі затвердили план підготовки навчальних посібників для забезпечення тренінгових курсів проектуINOVEST. Були створені міжнародні команди для розробки методичних матеріалів щодо навчання трьох цільових груп проекту INOVEST: вчителів, директорів шкіл та промоутерів.

    Детальніше...  
  • 14–15 травня 2013 року

    14–15 травня 2013 відбулася XV Міжнародна науково-практична конференція «Молодь в умовах нової соціальної перспективи».

    Співорганізаторами заходу виступили Молодіжне об'єднання «Євроклуб» спільно з Інститутом соціології, психології та соціальних комунікацій Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

    На пленарних та секційних засіданнях були розглянуті питання самоактуалізації молоді, формування молодіжної культури, цінностей і норм, в тому числі здорового способу життя, а також сучасні тенденції розвитку інформаційного суспільства. Окремі напрямки роботи конференції були присвячені обговоренню формування сучасного світогляду в питаннях гендерної рівності; етнонаціональних вимірювань молодіжної проблематики, інтеграційних європейських процесів

    Детальніше...  
  • Квітень 2013 року

    У період з 5 по 20 квітня 2013 була проведена серія фокусованих групових інтерв'ю з метою вивчення питання організації інклюзивної освіти в загальноосвітніх навчальних закладах.

    Всього було опитано 41 особа. Модераторами виступали: д. соціол. наук, професор Дікова-Фаворська Олена Михайлівна та к. соціол. наук, доцент Павлова Дарина Михайлівна.

    Цільові групи дослідження: директора ЗОНЗ; керівники районних та міських департаментів освіти; вчителі, які працюють в класах інтегрованого типу; батьки дітей, які навчаються в інтегрованих класах.

    Детальніше...  
  • 2–3 квітня 2013 року

    2–3 квітня 2013 був проведений Круглий стіл «Ключові аспекти інклюзивної освіти» за участю представників Національної асамблеї інвалідів України.

    У роботі круглого столу взяли участь керівники навчальних закладів, представники громадських організацій інвалідів, модератори Лариса Байда, Олександр Азин.

    Розглядався новий погляд щодо людей з інвалідністю через формування політики інклюзії. Аналізувалася ситуація з впровадження методів інклюзивного навчання дітей з функціональними обмеженнями здоров'я.

    Акцент був зроблений на неопрацьованості методик для інклюзивного навчання молодих людей у вищих навчальних закладах.

    Детальніше...  
  • 4–7 березня 2013 року

    Згідно з дорожньою картою проекту INOVEST, у березні 2013 р. відбулася робоча зустріч Виконавчого комітету на базі Технологічного університету м. Карлсруе (Німеччина).

    Представники університетів–учасників проекту ознайомилися з досвідом реалізації моделі інклюзивної освіти Німеччини, яку представив Технологічний університет, що має власні технології навчання людей з вадами зору. Були відвідані спеціальні комп’ютерні лабораторії, обладнані з урахуванням потреб людини із глибокими порушеннями зору.

    Представники від України, Молдови та Білорусі виступили з аналізом стану впровадження педагогічних інновацій в галузі інклюзивної освіти.

    Під час зустрічі була обговорена дорожня карта проекту INOVEST.

    Детальніше...  
   

Короткі новини

Тренінг з модуля "Управління командою" в підприємницькому клубі НПУ Dragomanov StartUp Club

seminar trening     21 та 28 листопада з 16:30 у арт-просторі SKLO Підприємницький клуб НПУ Dragomanov StartUp Club  проводитиме тренінг з модуля "Управління Командою"! 

     До тренінгу будуть залучені бізнес-тренери від партнерів НПУ імені М.П. Драгоманова - Освітній Хаб міста Києва. Під час заходу учасники отримають знання про те, що таке команда, у чому її відмінність з робочою групою,  які є етапи формування команди, як діяти на тій чи іншій стадії лідеру чи керівнику, спробують свої сили у командоутворенні та лідерстві, отримають навички розпізнавання команди, її створенні та управлінні. 

Детальніше...

Конкурс "Об'єднані мрією"

atest zastЗапрошуємо долучитися до конкурсу!

    Інтернет-видання iPress.ua, Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик, за підтримки народного депутата України Ірини Верещук, оголошують Всеукраїнський молодіжний конкурс есе "Об’єднані мрією", цього року присвячений річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України.

       Детальніша інформація за посиланням >

Пресслужба університету

Тиждень української мови на факультеті української філології

mova zast

   Шановні студенти, викладачі та співробітники університету! Щорічно на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова відбуваються заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Цього року для вас підготували доволі насичену програму, з якою можна ознайомитися нижче. Щиро запрошуємо долучитися до нашого святкування!

Детальніше...

"Мелодія серця" - звітний концерт факультету мистецтв імені А. Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова

melodija serca   Колектив факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова щиро запрошує  на щорічний звітний концерт "Мелодія серця", який відбудеться 6 листопада 2019 року в Національній філармонії України (вул. Володимирська, 2).
     "Мелодія серця" - це щорічний звітний концерт факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М. П. Драгоманова, який цього року охоплює ще й Міжнародний фестиваль-конкурс "Україна єднає світ" і приурочений до 185-річчя від створення нашого університету. Тому перед концертом відбудеться пресконференція за участі ректорату та деканів факультетів НПУ імені М. П. Драгоманова.
Детальніше...

Конкурси по програмі Erasmus+

erasmus   Запрошуємо взяти участь в конкурсах по програмі Erasmus+:

1. Конкурс для студентів факультету іноземної філології на отримання стипендій на стажування в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина).

  1. Відповідно до умов проекту студенти (бакалаври 2-3 курсів, магістри 1 курсу), мають можливість навчатися в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина) упродовж весняного семестру 2019-2020 навчального року. Детальніше...
   

 НПУ імені М.П. Драгоманова у соціальних мережах

   

   

   

двд

Підготовка до ЗНО  

Distant 2

   

Шукаю роботу  

шукаю роботу

   

Обери сам  

диципліна за вибором

   

Корпоративна пошта  

email

   

Горизонт-2020  

Horizon2020

   

АРПУЄ  

book konst 

Педагогічна Конституція Європи: прийняття та реалізація

   

Рейтинги  

   

Хто на сайті?  

На сайті 185 гостей та користувачі відсутні

   

Канал новин  

   

Вхід