Who is online?  

We have 107 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

nagl rada zast   15 вересня 2017 року в університеті було проведено засідання Наглядової ради Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, яке передбачало її знайомство з керівниками структурних підрозділів вишу, зокрема з деканами факультетів.

   Цю місію очолив Віктор Андрущенко, ректор університету, який спершу представив Наглядову раду (у складі її голови – третього Президента України Віктора Ющенка, заступників голови – Олексія Івченка та Станіслава Довгого, секретаря – Ярослава 

Яцківа та її членів – Василя Кременя, Віктора Бар’яхтара, Івана Васюника, Ірини Верещук, Володимира Горбуліна, Морітца Гунцінґера, Івана Драча, Миколи Жулинського, Дмитра Кравченка, Андрія Лопушанського, Івана Малковича, Павла Мовчана, Павла Полянського, Мирослава Поповича, Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та Юрія Шемшученка) ректорату, після чого ознайомив їх з факультетами, їх керівниками, наголосивши на основних особливостях і головних напрямках їх діяльності, та відзначив їх заслуги.

    Віктор Ющенко у своїй промові зауважив, що у колективі Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова є дві незаперечні для нього цінності – повага та взаємна етика, а ще розуміння значення вчителя для суспільства. Університет має наукову еліту, яка формує особистість цього вчителя, а вчитель відповідно формує особистість своїх учнів, що є майбутнім нашої країни. Саме тому університет є тією платформою, на якій формується майбутнє нашої нації, а через те важливо, щоб вчитель був національно свідомим громадянином і передавав своїм учням не лише любов до своєї рідної землі, але й основні національні цінності, розуміння їх суспільної важливості. Серед таких цінностей чи не найголовнішою залишається мова.

    І Віктор Андрійович, і Святійший Патріарх Філарет висловили стурбованість щодо постійного використання в Україні мови як роз’єднуючого націю чинника. «Чому в унітарній державі постає таке питання?», - запитує В. Ющенко. «Руйнація нації і держави починається з руйнації її мови, а тому ми маємо, насамперед, захистити нашу мову і нашу духовність, як наші воїни сьогодні обороняють землю на сході України», - зазначає Святійший Патріарх.

    Саме тому основною місією своєї роботи новостворена Наглядова рада визначила, насамперед, – партнерство. «Якщо ми будемо працювати спільно, звірятимемо свої думки, ми захистимо наші національні інтереси», – пояснив її голова.

   У ході засідання членам Наглядової ради було також представлено Статут НПУ імені М. П. Драгоманова та Концепцію розвитку університету (на період до 2025 року).

Прес-служба університету

 

 

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86