Who is online?  

We have 161 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

1  Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова допомагає українській діаспорі в Бразилії освоїти українську мову.  З 2012 –2017 рр. університет активно створює у штаті Парана локальні центри дистанційного навчання української мови з метою її популяризації та підтримки етнічних українців, які бажають вивчати рідну мову, проте не мають можливості. 

  18 березня 2017 року в університеті відбувся освітній захід міжнародного рівня «Початок нового навчального року НПУ імені М.П. Драгоманова у Бразилії», у рамках якого колектив вишу відзначив п’ятирічний ювілей реалізації міжнародного проекту «Українську мову у світ!», автором якого є ректор університету, академік НАПН України В. П. Андрущенко.

   У цей день було відкрито ще два міжнародних локальних центри системи дистанційного навчання української мови НПУ імені М. П. Драгоманова у містах Каскавель і Ріо Азул (штат Парана Федеративної республіки Бразилія), де слухачі уже розпочали своє навчання. Захід проходив у формі відео-інтернет-конференції.

   Серед учасників заходу були ректор університету, професор Віктор Андрущенко, проректор з дистанційної освіти та інноваційних технологій навчання Анатолій Кудін, проректор з міжнародних зав’язків Володимир Лавриненко, завідувач кафедри інноваційних технологій викладання загальноосвітніх дисциплін Наталія Ніколаєва, а також представник МЗС України – начальник відділу країн Південної Америки департаменту Америки Ігор Тумасов. Привітали хлібом-сіллю та подякували колективу НПУ імені М. П. Драгоманова за розробку цього проекту та відкриття нових центрів у Парані голова української діаспори в Бразилії Віторіо Сиротюк, почесний консул України в Бразилії Маріан Чайковський, мер міста Ріо Азул Родріго Солда зі своїми заступниками, директор ліцею «Sagrada Familia» у м. Каскавель сестра Marli Мело Кампаньаро та багато ін. Відвідали захід і представники ЗМІ (відеорепортаж можна переглянути за посиланням).

   Після короткої довідки про історію реалізації цього міжнародного проекту, яку представив проректор Анатолій Кудін, до учасників заходу звернувся з привітанням ректор університету Віктор Андрущенко: «Мові належить особливе місце у створенні української державності. Мова – один із факторів у процесі національної консолідації, саме вона єднає націю. Такий зв'язок з українською діаспорою, як вивчення української мови, є дуже важливим для нашої країни і нашого етносу. У цей складний для держави час українці мають об’єднуватися і допомагати один одному. Відчуваючи відповідальність за виконання цієї місії у реалізації такого проекту міжнародного рівня, прагнемо не зупинятися на досягнутому, а розвивати його і поширювати українську мову у світі».

  У планах організаторів залучення до вивчення української мови наших діаспор у Канаді та Австралії. Тож успішного розвитку та процвітання проекту!

Прес-служба університету

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86