Who is online?  

We have 133 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

zast lec rectora1 Мрії надають сенс життю, відкриваючи перспективи для реалізації ідей

                                                                                      Тадеуш В. Новацький

  Ректор Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, доктор філософських наук, професор кафедри філософії Віктор Андрущенко нещодавно завершив розробку нового спецкурсу «Філософія моєї мрії». Спрямований цей курс на розгляд теоретико-методологічних засад дослідження та розуміння мрії, філософських підходів до її осмислення у різні історичні періоди, шляхів її досягнення у сучасному суспільстві та багато ін.

   Перша лекція «Мрія як предмет філософського осмислення» була озвучена 15 березня 2017 року аспірантам першого року навчання. Слухачі познайомилися заочно з польським філософом професором Тадеушем Вацлавом Новацьким, високо інтелектуальною, креативною та творчою особистістю, автором книги «Світ мрій» та натхненником лектора на створення цього курсу. У ході лекції слухачі намагалися з’ясувати кілька основних моментів: що таке мрія, у чому сутність української мрії, якими засобами її можна осмислити і як реалізувати у сучасному просторі і часі. Аспіранти пригадали  мислителів та письменників різних епох, їх погляди на предмет розмови, намагалися знайти відповідь на деякі конструктивні запитання: «Яку філософію має сповідувати Україна? Що має допомогти саме українській нації у реалізації її різнопланових мрій?», з цікавістю розглядали представлену їм схему історичної еволюції філософської думки та багато іншого.

foto lec rectora

   Емоційність розмови, невимушена дружня атмосфера, цікавість та оригінальність обраної теми захопили молодих науковців. Тож з нетерпінням чекаємо наступної лекції. 

Прес-служба університету

 

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86