Репозитарій НПУ  

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Центр діаспори  

logo crd

   

АВ НПУ  

   

Наш логотип  

НПУ

   

Пошук у Google  

   

З 21 листопада 2019 року відомості на сайті не оновлюються. Сайт закритий!

   

rectorat 13   13 лютого 2017 року в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова відбулося засідання ректорату, де було розглянуто широкомасштабний амбітний проект «Зелений Університет» для науково-дослідного та екологічно-виробничого центру «Синевир» НПУ імені М.П. Драгоманова. На базі центру, що знаходиться на території Колочавської сільської ради Міжгірського району Закарпатської області України, студенти та викладачі нашого університету не лише відпочивають та оздоровлюються, але й проходять практику. Кафедра дизайну та реклами факультету філософської освіти і науки нашого університету займалася його розробкою, а студенти презентували усім учасникам засідання проект розбудови цієї території.

  Основною метою розробників було створення такої моделі центру «Синевир», який би функціонував увесь рік та поєднував розвиток і науково-навчального,  й оздоровчо-туристичного секторів цього центру.

 

  До розробленого об’ємно-просторового макету майбутнього двоповерхового будинку з мансардою та місцевості, що до нього прилягає, автори-розробники додали мультимедійну презентацію, що представила аудіо-візуальний ряд характеристик як інтер’єру, так і екстер’єру будівлі. Подавши детальний аналіз свого проекту, вони розповіли і про внутрішнє оздоблення житлових приміщень та бібліотеки, а також про підхід до планування прибудинкової ділянки з метою комфортного та цікавого проведення часу і приємного відпочинку, де буде виділено місце під спортивні майданчики, дослідні ділянки, зони для творчості та майданчик для творчих робіт, майстерні, вольєр для тварин, технічні споруди та багато іншого.

  Зацікавившись проектом, у ході засідання були поставлені влучні запитання технічно-інженерного характеру: наявності котелень, розміщення даху, врахування кошторису тощо, на які керівник проекту та декан факультету філософської освіти і науки компетентно й інформативно давали відповіді.

   Ректор університету, професор Віктор Петрович Андрущенко підкреслив, що освоєння території Закарпатської області, у зв’язку з її мультикультурністю та багатонаціональністю, є особливо важливим аспектом у житті не лише нашого університету, але й усієї України. Звернувшись до учасників засідання, він наголосив, що НПУ імені М. П. Драгоманова є провідним в облаштуванні даної їй в опіку території с. Колочави, а тому необхідно добре обдумати як допомогти у розвитку цього регіону, зокрема, залучаючи й інші університети України до цієї роботи. Віктор Петрович закликав максимізувати зусилля усіх факультетів для реалізації цього проекту та подякував деканові факультету, професору Іванові Івановичу Дроботу, керівникові проекту та усім його виконавцям.

ІІІ

   Іншим питанням порядку денного було обговорення стану організації зимової підсумкової атестації 2016 – 2017 н. р. та призначення стипендіального забезпечення студентам університету. До слова був запрошений проректор з навчально-методичної роботи, професор Роман Михайлович, який повідомив, що під час проведення екзаменаційної сесії були проведені моніторингові заходи, до яких долучилися й декани різних факультетів, що побували і на екзаменах, і на кафедрах університету. Основним об’єктом моніторингу була процедура організації й проведення екзаменів, оформлення розкладу підсумкової атестації, екзаменаційних білетів, залікових книжок та ін.

IV

   У ході обговорення цього питання Віктор Андрущенко, ректор університету, звернув особливу увагу деканів на важливості не лише організації заліково-екзаменаційної сесії, а й особливо на якості отриманих студентами знань та сформованих у них під час навчання компетенцій. Тому найпершим завданням деканів та кафедр факультетів має бути аналіз отриманих результатів підсумкової атестації та підведення підсумків цього на Вченій раді університету.

V

   Особлива увага була приділена питанню стипендіального забезпечення, оскільки в НПУ імені М. П. Драгоманова завершується робота з підготовки до нових умов призначення стипендій. Було обговорено найбільш дискусійні питання, вирішено знайти компроміс у їх розв’язанні та своєчасно призначити стипендії студентам університету.

Прес-служба університету

 

   

Короткі новини

Тренінг з модуля "Управління командою" в підприємницькому клубі НПУ Dragomanov StartUp Club

seminar trening     21 та 28 листопада з 16:30 у арт-просторі SKLO Підприємницький клуб НПУ Dragomanov StartUp Club  проводитиме тренінг з модуля "Управління Командою"! 

     До тренінгу будуть залучені бізнес-тренери від партнерів НПУ імені М.П. Драгоманова - Освітній Хаб міста Києва. Під час заходу учасники отримають знання про те, що таке команда, у чому її відмінність з робочою групою,  які є етапи формування команди, як діяти на тій чи іншій стадії лідеру чи керівнику, спробують свої сили у командоутворенні та лідерстві, отримають навички розпізнавання команди, її створенні та управлінні. 

Детальніше...

Конкурс "Об'єднані мрією"

atest zastЗапрошуємо долучитися до конкурсу!

    Інтернет-видання iPress.ua, Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик, за підтримки народного депутата України Ірини Верещук, оголошують Всеукраїнський молодіжний конкурс есе "Об’єднані мрією", цього року присвячений річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України.

       Детальніша інформація за посиланням >

Пресслужба університету

Тиждень української мови на факультеті української філології

mova zast

   Шановні студенти, викладачі та співробітники університету! Щорічно на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова відбуваються заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Цього року для вас підготували доволі насичену програму, з якою можна ознайомитися нижче. Щиро запрошуємо долучитися до нашого святкування!

Детальніше...

"Мелодія серця" - звітний концерт факультету мистецтв імені А. Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова

melodija serca   Колектив факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова щиро запрошує  на щорічний звітний концерт "Мелодія серця", який відбудеться 6 листопада 2019 року в Національній філармонії України (вул. Володимирська, 2).
     "Мелодія серця" - це щорічний звітний концерт факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М. П. Драгоманова, який цього року охоплює ще й Міжнародний фестиваль-конкурс "Україна єднає світ" і приурочений до 185-річчя від створення нашого університету. Тому перед концертом відбудеться пресконференція за участі ректорату та деканів факультетів НПУ імені М. П. Драгоманова.
Детальніше...

Конкурси по програмі Erasmus+

erasmus   Запрошуємо взяти участь в конкурсах по програмі Erasmus+:

1. Конкурс для студентів факультету іноземної філології на отримання стипендій на стажування в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина).

  1. Відповідно до умов проекту студенти (бакалаври 2-3 курсів, магістри 1 курсу), мають можливість навчатися в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина) упродовж весняного семестру 2019-2020 навчального року. Детальніше...
   

 НПУ імені М.П. Драгоманова у соціальних мережах

   

двд

Підготовка до ЗНО  

Distant 2

   

Шукаю роботу  

шукаю роботу

   

Обери сам  

диципліна за вибором

   

Корпоративна пошта  

email

   

Горизонт-2020  

Horizon2020

   

АРПУЄ  

book konst 

Педагогічна Конституція Європи: прийняття та реалізація

   

Рейтинги  

   

Хто на сайті?  

На сайті Один гість та користувачі відсутні

   

Канал новин  

   

Вхід