Who is online?  

We have 90 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

maths zast   13-14 грудня у Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова була проведена Міжнародна наукова конференція «Асимптотичні методи в теорії диференціальних рівнянь».

    Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Національний педагогічний університет імені  М. П. Драгоманова, Національна академія педагогічних наук України, Інститут математики Національної академії наук України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

 


maths 1    Тема конференції близька до наукових інтересів відомого українського математика, педагога та організатора освіти – Миколи Івановича Шкіля, поле дослідження якого – розробка асимптотичних методів інтегрування диференціальних рівнянь та їх систем, складні випадки внутрішніх і зовнішніх резонансів. Усе своє свідоме життя він присвятив Драгоманівському університету, пройшовши шлях від студентської лави до його очільника, на посаді якого був тридцять років. Під його керівництвом захищено 25 кандидатських і 5 докторських дисертацій. Він очолював відому в Україні та далеко за її межами наукову школу «Проблеми наближених методів розв'язання диференціальних та інтегральних рівнянь» та є автором 350 наукових праць, серед яких 10 монографій, 22 підручники та посібники. Саме цій прекрасній Людині, незрівнянному Математику і Педагогу цього року виповнилося б 85 років. До цієї дати і була приурочена конференція.

maths 2 З привітальним словом на пленарному засіданні звернувся до учасників конференції проректор з навчально-методичної роботи, доктор філософських наук, професор Роман Вернидуб, побажавши натхненної праці, наукової дискусії та успішної реалізації теоретичних та практичних ініціатив, народжених у її процесі.

maths 3

   Проректор з наукової роботи, доктор фізико-математичних наук, професор Григорій Торбін у вступному слові висловив переконання, що ця конференція стане ще одним важливим кроком у здійсненні завдань розвитку не лише математичної науки, але й педагогічної освіти в цілому. «І зважаючи на те, що сьогодні освіта, як середня, так і вища, переживає кардинальні зміни, ми, як педагогічний університет, – зазначив проректор, – повинні першими на них реагувати. І навіть більше – випереджати і пропонувати власні ініціативи, методики та технології навчання. Ми активно працюємо над реалізацією Проекту «Нова українська школа», у якій однією із ключових компетентностей, якою має оволодіти учень, визначено математичну грамотність. І саме на вчителя покладена місія сформувати її».

maths 4

   Подякував за участь та вшанування імені відомого українського математика, педагога та організатора освіти Миколи Шкіля і декан фізико-математичного факультету Микола Працьовитий, відзначивши його заслуги з розбудови фізико-математичного факультету та його наукових шкіл.

maths 5

   Протягом двох днів в університеті проводились пленарні та секційні засідання з трьох тематичних напрямів: асимптотичні методи в теорії диференціальних рівнянь, вибрані проблеми сучасної математики та методика викладання математики в середніх та вищих навчальних закладах.

maths 7

    Завершилась конференція вшануванням пам’яті Миколи Івановича Шкіля та покладанням квітів на його могилу на Байковому кладовищі.

Прес-служба університету

 

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86