Who is online?  

We have 366 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

radom zast    Цієї дощової (за погодою, проте не за настроєм екскурсантів!) суботи драгоманівці відвідали Житомирський край, завітавши до замку «Радомисль», який завдяки відомому лікарю та громадському діячеві Ользі Богомолець уже десятий рік поспіль працює музеєм. Вона зібрала унікальну колекцію домашніх ікон, одну із найбільших у Східній Європі, яка на сьогодні налічує близько 5000 домашніх образів з усіх куточків країни.

    А замок вважається перлиною стародавнього королівського шляху Via Regia, що з’єднував 8 європейських країн (Іспанію, Францію, Бельгію, Німеччину, Польщу, Литву, Білорусь та Україну).

 

 

radom 1     Зведений він на місці першої у центральній Україні папірні (фабрики з виготовлення паперу) у ХІХ ст., оточений прекрасним ландшафтним парком зі скелями, ріками та водоспадами. Родзинкою замкової території є невеличкі кам’яні скульптурки, які насправді, мабуть, оберігають її.

radom 2

    Музей демонструє не лише унікальну експозицію українського домашнього іконостасу, виготовленого за різними технологіями та з різного матеріалу (вони вирізані з дерева, відлиті з металу, вишиті, написані на склі), але й містить цікаву колекцію старожитностей, різноманітного домашнього начиння – старовинних скринь, прасок, колисок, антикварних меблів, рушників, плетених українських амфор.

 

     Проте, мабуть, найбільше усіх вразила обрядова зала, де зазвичай проводять урочисті події,

radom 10

та звичайно ж процес ручного виготовлення паперу, на який, як виявилось, потрібно витратити немало зусиль.

radom 11

     Драгоманівська делегація була приємно вражена знайти в районному центрі Житомирщини таке  явище національної культури, такий потужний духовний та культурний пласт нашого народу.

radom 12

     І все це завдяки нашій профспілковій організації, і зокрема її голові Івану Тихоновичу Горбачуку, який разом з Анною Коваленко, Оксаною Грищенко та Василем Єфименком невтомно працюють над ознайомленням своїх співробітників із надзвичайними куточками України.

radom 13

Прес-служба університету

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86