Who is online?  

We have 300 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

hojer zast    21 листопада стане ще однією пам'ятною сторінкою в історії Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. До когорти почесних докторів нашого вишу цього дня увійшов видатний німецький вчений, генеральний директор Європейської організації з ядерних досліджень (CERN) Хойер Рольф-Дітер. У залі засідань Вченої ради НПУ імені М. П. Драгоманова йому було урочисто вручено мантію та диплом.

   У вступному слові в. о. ректора Віктор Андрущенко відзначив, що університет має прекрасну плеяду почесних докторів та професорів і сьогодні до неї долучається надзвичайно потужний науковець, який розуміє справжню цінність освіти.

   Цю тезу підтвердив своєю промовою німецький вчений, який висловив власне бачення покращення світу, що можливе, на його думку, тільки через покращення освіти та співпрацю з молодими людьми. «З цією ж метою, – зауважив науковець, – було створено CERN. І сьогодні він забезпечує співдружність країн через співпрацю і веде до спільних досягнень».

  Привітав новоспеченого доктора і президент Малої академії наук України Станіслав Довгий, підтвердивши слова Р.-Д. Хойера щодо міцної співпраці між країнами, завдяки якій українські молоді науковці мали змогу попрактикуватися у CERN.

  А відчуття урочистості заходу додало неповторне і вражаюче виконання  музичних композицій Національним заслуженим академічним народним хором України імені Григорія Верьовки під керівництвом Зеновія Корінця.

   Нагадаємо, що почесного доктора університету удостоюються видатні вчені у різних галузях науки, а також прогресивні державні і політичні діячі, які зробили вагомий особистий вклад у розвиток науково-технічних знань, розробку і впровадження сучасних технологій і новітніх наукових концепцій, педагогічну діяльність, зміцнення міжнародної співпраці.

Прес-служба університету

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86