Who is online?  

We have 335 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

novyny    Останнім часом у певної частини студентів Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова виникли принципові розходження в думках та справах щодо завдань і принципів діяльності органів студентського самоврядування.

    Окремі члени Студентської ради і особа, яка ініціює себе,  як її голова (хоча є усі підстави вважати її нелегітимною), своїми діями розбалансували діяльність студентського колективу. Через застосування ними брудних технологій, залякування та шантаж, студенти 11-ти факультетів із 16 були змушені висловити їм недовіру та своє прагнення представляти справжні інтереси всього колективу студентів на принципах відкритості, прозорості та колегіальності.

      В результаті цих заходів більшістю факультетів був створений Студентський парламент, який висловив бажання в своїй діяльності керуватися законодавством, що відповідає нормам ст. 40 Закону України «Про вищу освіту» про студентське самоврядування. Після цього з боку певних осіб почався тиск на тих студентів, які намагаються організувати повноцінну і злагоджену роботу студентського самоврядування в університеті. Справа дійшла до прямого залякування та погроз як студентів, так і працівників, що є грубим порушенням Законів України і тягне за собою передбачену законодавством України відповідальність.

    До адміністрації університету звернулися окремі студенти із проханням захистити їх і відгородити від необґрунтованих тиску та погроз. Адміністрація Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова змушена висловити обурення щодо відвертих погроз, залякувань та образ. Ганебна діяльність цих псевдоактивістів призводить лише до ескалації загальної напруги, що негативно впливає на освітній процес, підриває імідж та авторитет університету.

   Ректорат університету, не втручаючись в діяльність органів студентського самоврядування, підтримує студентський актив у намірі перезавантажити їх діяльність шляхом організації виборів нового складу органів студентського самоврядування університету, який дійсно буде вирішувати питання навчання і побуту, захисту прав та інтересів студентів, а також брати участь в управлінні вищим навчальним закладом.

Ректорат університету

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86