Who is online?  

We have 559 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   
× Дискусія організована у вигляді обговорень окремих доповідей, підготовлених українськими експертами. Кожна доповідь присвячена окремому аспекту демократичного розвитку держави і суспільства.
Будемо вдячні за Вашу активну участь у цій дискусії, коментарі та власні думки щодо запропонованого аналізу.
Коментарі, які стосуються кожної окремої доповіді, будуть узагальнені та опубліковані, відкриваючи більш широке публічне обговорення того, що необхідно зробити для сприяння демократичним реформам в Україні.
Щоб залишити свій коментар, Вам необхідно зареєструватись. Модератори форуму залишають за собою право вилучати повідомлення, що містять прямі чи непрямі образи інших користувачів ресурсу, в тому числі за етнічною, національною, расовою чи релігійною приналежністю, нецензурні висловлювання, висловлювання порнографічного чи сексуального характеру, висловлювання, що мають на меті провокування різкої реакції інших учасників форуму, що містять рекламу, комерційні повідомлення, а також ті, що не мають інформаційного навантаження та не стосуються тематики форуму.

Система закріплених прав та можливість їх здійснення у примусовому порядку.

  • Любов Марголіна
  • Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
13 years 6 months ago - 13 years 4 months ago #1240 by Любов Марголіна
а) Конституційне закріплення прав;
б) Перелік прав включає захист основних свобод (совісті, зборів, слова), політичні права (голосувати та висуватись на посаду) та законні права (належні правові процедури захисту для осіб, підозрюваних у скоєнні злочину);
в) Матеріальні права на захист та сприяння рівності (наприклад, жінок, етнічних меншин, інвалідів);
г) Механізми здійснення закріплених прав, у тому числі кодекси прав людини та процедури для їхнього виконання, а також політика уряду, спрямована на здійснення прав через такі механізми, як підтримка позитивних дій (affirmative action).

Система закріплених прав і можливість їх здійснення у примусовому порядку (А. Колесніков)

Аналізується законодавче й інституціональне поле України щодо прав людини та механізмів їх реалізації. Докладно розглядаються основні положення Конституції України, яка містить усі основні положення міжнародних правових актів щодо прав і свобод людини. Зазначається, що Конституція забезпечує правовий фундамент захисту прав і свобод людини, який складається, передусім, із судової системи, інституту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (омбудсмен), міжнародних судових та інших інституцій, членом яких є Україна. Конституція країни містить також систему нормативно-правових гарантій прав і свобод, зокрема передбачає юридичну відповідальність за їх порушення, проголошує невідчуженість і непорушність прав і свобод людини, не допускає відміну або звуження існуючих прав і свобод.
У доповіді розглядаються передбачені національним законодавством регуляції та функції інститутів, які покликані захищати права людини в Україні. Цими державними інститутами є Президент України, Верховна Рада України, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, суди (зокрема Конституційний Суд України), прокуратура, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини. Окрім національного законодавства, Конституція України передбачає також використання можливостей міжнародних правових гарантій щодо захисту прав і свобод людини в України. Дієвим механізмом захисту прав і свобод людини в демократичному суспільстві є також взаємодія державних інститутів і громадянського суспільства у сфері захисту прав людини. Існуюча практика, можливості та перспективи розвитку цього напряму розглядаються в доповіді.

З текстом доповіді можна ознайомитись у прикріпленому файлі (див. нижче)

File Attachment:

File Name: 02.pdf
File Size:215 KB
Attachments:
Last edit: 13 years 4 months ago by Любов Марголіна.

Please Log in to join the conversation.

Moderators: Любов Марголіна
Time to create page: 0.136 seconds
Powered by Kunena Forum
   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86