Репозитарій НПУ  

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Центр діаспори  

logo crd

   

АВ НПУ  

   

Наш логотип  

НПУ

   

Пошук у Google  

   

З 21 листопада 2019 року відомості на сайті не оновлюються. Сайт закритий!

   

jur chyt zast    17 – 18 квітня 2019 року у Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова відбулася  міжнародна наукова конференція ЧОТИРНАДЦЯТІ ЮРИДИЧНІ ЧИТАННЯ «Проблеми імплементації національного законодавства до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом».

 

   Угода про асоціацію за своїм обсягом і тематикою є найвагомішим міжнародно-правовим документом за всю історію України та найунікальнішим міжнародним договором з укладених Європейським Союзом з третьою країною. Угода визначила якісно новий формат відносин між Україною та Європейським Союзом, що ґрунтується на принципах «політичної асоціації та економічної інтеграції» і стала стратегічним орієнтиром системних соціально-економічних реформ в Україні. І вже нині результати виконання Угоди про асоціацію є відчутними, а переваги – помітними: експорт до ЄС, збільшення доступу до ринків третіх країн, зменшення можливостей для тиску на Україну з боку Російської Федерації, децентралізація, реформування енергетичного сектору, реформа державної служби та ін. У такому контексті й актуалізується питання аналітичного погляду на стан імплементації національного законодавства до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

   Конференція логічно продовжила цикл щорічних наукових конференцій, започаткованих факультетом політології та права НПУ імені М.П. Драгоманова та Інститутом держави і права ім.  В.М. Корецького НАН України. Цьогоріч вона присвячена 185-річчю НПУ імені М. П. Драгоманова та 70-річчю Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України. Вже традиційно співорганізаторами заходу стали  також Науково-дослідний інститут інформатики і права Національної академії правових наук України; громадська організація «Феміда» та Центр правової освіти і науки.

    На пленарному та панельних засіданнях виступили провідні юристи – вчені і практики, політики і політологи, філософи, історики, педагоги, представники професорсько-викладацького складу вітчизняних та зарубіжних  закладів вищої освіти, а також наукових установ. Зокрема, представники Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І.Ф. Кураса НАН України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Краківського педагогічного університету імені Комісії народної освіти (Польща), Опольського університету (Польща), Національної академії внутрішніх справ, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Вінницького національного аграрного університету, Юридичного інституту ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника», Академії адвокатури України, Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка та ін.

    Відкрив конференцію та привітав учасників декан факультету політології та права НПУ імені М.П. Драгоманова, академік Української академії історичних наук, академік АН ВШ України, академік Української академії політичних наук, доктор історичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Богдан Андрусишин.

  З вітальним словом до учасників міжнародної конференції звернувся ректор Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, член-кореспондент НАН України, академік НАПН України, доктор філософських наук, професор Віктор Андрущенко. В рамках співпраці з Науково-дослідним інститутом інформатики і права НАПрН України він вручив нагороди співробітникам інституту.

   Привітав учасників заходу проректор з наукової роботи НПУ імені М. П. Драгоманова Григорій Торбін, побажавши усім продуктивної та плідної роботи і цікавої дискусії.  

  Зі словами вітань до учасників конференції а також змістовною доповіддю на тему: «Гармонізація законодавства України з європейським правом: проблеми теорії і практики» виступив директор Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України, академік НАН України, академік НАПрН України, доктор юридичних наук, професор Юрій Шемшученко.

   Директор Інституту законодавства Верховної Ради України, академік НАН України, академік НАПрН України, доктор юридичних наук, професор Олександр Копиленко презентував для наукової бібліотеки НПУ імені М.П. Драгоманова серію книг проекту «Із першоджерел», який започатковано Інститутом законодавства Верховної Ради України ще 2012 року до сторіччя Української революції.

   Директор Науково-дослідного інституту інформатики і права НАПрН України, члена-кореспондент НАПрН України, академік АН ВШ України, доктор юридичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України Володимир Пилипчук у своєму виступі окреслив основні проблеми адаптації національного законодавства до правових стандартів захисту даних Європейського Союзу. Він також відзначив почесними грамотами співробітників факультету політології та права НПУ імені М.П. Драгоманова з нагоди 185-річчя Університету.

    Завідувач відділу теорії держави і права Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України, академік НАПН України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Наталія Оніщенко зосередила увагу учасників конференції на векторі взаємодії правового становища особи в Україні та Євросоюзі.

   Теоретичним  засадам імплементації світових стандартів та європейських принципів у законодавство України була присвячена доповідь вченого секретаря  Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України, доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України Наталії Пархоменко.

   Завідувач кафедри теорії та історії держави і права НПУ імені М. П. Драгоманова, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Огірко розкрив у своєму виступі соціально-культурний аспект проблеми суб’єктності в інтеграції України з Європейським Союзом.

   Проблемам розвитку місцевого самоврядування у Європейському Союзі була присвячена доповідь директора Інституту права, адміністрації і економіки Краківського педагогічного університету імені Комісії народної освіти, доктора юридичних наук, професора Анджея Пясецького (Польща).

   До осмислення і визначення ключових характеристик сучасної держави, як соціальної, правової, демократичної у своїй доповіді звернувся Василь Костицький – президент Асоціації українських правників, дійсний член (академік) Національної академії правових наук України,  доктор юридичних наук, професор.

  Варто відзначити значну активність і увагу до конференції з боку представників студентства, які отримали можливість апробувати свої наукові розробки на спеціальному панельному засідання «Трибуна молодого вченого».

   Використавши всі цінні надбання конференції, було підписано Підсумковий документ, в якому, з метою більше послідовного та ефективного вирішення проблем, що постають у сфері імплементації національного законодавства до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, як ключового чинника євроінтеграції, вміщено пропозиції (рекомендації) органам державної влади та їх посадовим особам,  науковій  спільноті,  освітянам, усьому громадянському суспільству.

Факультет політології та права

   

Короткі новини

Тренінг з модуля "Управління командою" в підприємницькому клубі НПУ Dragomanov StartUp Club

seminar trening     21 та 28 листопада з 16:30 у арт-просторі SKLO Підприємницький клуб НПУ Dragomanov StartUp Club  проводитиме тренінг з модуля "Управління Командою"! 

     До тренінгу будуть залучені бізнес-тренери від партнерів НПУ імені М.П. Драгоманова - Освітній Хаб міста Києва. Під час заходу учасники отримають знання про те, що таке команда, у чому її відмінність з робочою групою,  які є етапи формування команди, як діяти на тій чи іншій стадії лідеру чи керівнику, спробують свої сили у командоутворенні та лідерстві, отримають навички розпізнавання команди, її створенні та управлінні. 

Детальніше...

Конкурс "Об'єднані мрією"

atest zastЗапрошуємо долучитися до конкурсу!

    Інтернет-видання iPress.ua, Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик, за підтримки народного депутата України Ірини Верещук, оголошують Всеукраїнський молодіжний конкурс есе "Об’єднані мрією", цього року присвячений річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України.

       Детальніша інформація за посиланням >

Пресслужба університету

Тиждень української мови на факультеті української філології

mova zast

   Шановні студенти, викладачі та співробітники університету! Щорічно на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова відбуваються заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Цього року для вас підготували доволі насичену програму, з якою можна ознайомитися нижче. Щиро запрошуємо долучитися до нашого святкування!

Детальніше...

"Мелодія серця" - звітний концерт факультету мистецтв імені А. Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова

melodija serca   Колектив факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова щиро запрошує  на щорічний звітний концерт "Мелодія серця", який відбудеться 6 листопада 2019 року в Національній філармонії України (вул. Володимирська, 2).
     "Мелодія серця" - це щорічний звітний концерт факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М. П. Драгоманова, який цього року охоплює ще й Міжнародний фестиваль-конкурс "Україна єднає світ" і приурочений до 185-річчя від створення нашого університету. Тому перед концертом відбудеться пресконференція за участі ректорату та деканів факультетів НПУ імені М. П. Драгоманова.
Детальніше...

Конкурси по програмі Erasmus+

erasmus   Запрошуємо взяти участь в конкурсах по програмі Erasmus+:

1. Конкурс для студентів факультету іноземної філології на отримання стипендій на стажування в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина).

  1. Відповідно до умов проекту студенти (бакалаври 2-3 курсів, магістри 1 курсу), мають можливість навчатися в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина) упродовж весняного семестру 2019-2020 навчального року. Детальніше...
   

 НПУ імені М.П. Драгоманова у соціальних мережах

   

двд

Підготовка до ЗНО  

Distant 2

   

Шукаю роботу  

шукаю роботу

   

Обери сам  

диципліна за вибором

   

Корпоративна пошта  

email

   

Горизонт-2020  

Horizon2020

   

АРПУЄ  

book konst 

Педагогічна Конституція Європи: прийняття та реалізація

   

Рейтинги  

   

Хто на сайті?  

На сайті 113 гостей та користувачі відсутні

   

Канал новин  

   

Вхід