Репозитарій НПУ  

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Центр діаспори  

logo crd

   

АВ НПУ  

   

Наш логотип  

НПУ

   

Пошук у Google  

   

З 21 листопада 2019 року відомості на сайті не оновлюються. Сайт закритий!

   

partyzan1     Без перебільшення знакова подія в житті студентів НПУ імені М.П.Драгоманова відбулася 20 грудня 2018 року. Разом із проректором з навчально-методичної роботи гуманітарних факультетів професором Ігорем Георгійовичем Вєтровим вони мали унікальну нагоду зустрітися із Володимиром Жемчуговим, радником Міністра інформаційної політики України з освітніх програм, учасником російсько-української війни, Героєм України.

partyzan2     Необхідність таких зустрічей, за словами модератора, зумовлена тим, що третина української молоді насправді не знає, як розпочалася війна, з чого стартувала окупація, перебіг подій на сході країни протягом п’яти років. А це дуже важливо для української нації, щоби молодь – її майбутнє – знала правду про свою історію і сьогодення.

partyzan3   Першою до студентів звернулася Олена Жемчугова, координатор проекту «Бранці Кремля». Вона розповіла про однойменний фільм, наголосивши, що він є нагадуванням про тих людей, які відстоювали незалежність України. Основні герої – політв’язні – за кадром (їх більше 70). Студентам продемонстрували лиш коротенький ролик із фільму, але він яскраво відобразив усю силу того, що закладено в цю велику роботу.

partyzan4     А потім заговорив Володимир Павлович… «Добрий день, українці! – звернувся він до присутніх. – Я прийшов сюди, щоб ви зрозуміли всю цінність цього звертання». Військовий говорив про себе, як про звичайну, просту людину, яка народилась і виросла на Донбасі. Він ніколи не вважав себе патріотом, але побачивши переляк в очах своєї мами, то не міг лишатися осторонь і тому пішов воювати. Герой коротко, але дуже яскраво, розповів про все те, що він бачив, як розпочиналася війна, про перебування в полоні. А ще поділився механізмом роботи протезів. Чи знали ви, що керування ними відбувається буквально силою думки? І як же дивно було слухати про війну, справжню партизанську війну в нашому, здавалося б, такому сучасному ХХІ столітті.

partyzan5     Володимир Жемчугов говорить, що сучасні лозунги, зокрема, «Україна – понад усе», зараз для більшості народу просто не проходить. І тому ми, вчителі, які виховують нові покоління учнів – наше майбутнє, повинні вміти донести важливість цих понять по-іншому, але так, щоб це було правдиво та зрозуміло.

partyzan6     Наостанок Герой України порадив студентам не повторювати помилок старшого покоління, цікавитися політикою і тим, кого ви обираєте. А ще Володимир Павлович подарував усім, хто був на зустрічі, книги, підписавши їх просто: «Від луганського партизана».

partyzan7Прес-служба університету

   

Короткі новини

Тренінг з модуля "Управління командою" в підприємницькому клубі НПУ Dragomanov StartUp Club

seminar trening     21 та 28 листопада з 16:30 у арт-просторі SKLO Підприємницький клуб НПУ Dragomanov StartUp Club  проводитиме тренінг з модуля "Управління Командою"! 

     До тренінгу будуть залучені бізнес-тренери від партнерів НПУ імені М.П. Драгоманова - Освітній Хаб міста Києва. Під час заходу учасники отримають знання про те, що таке команда, у чому її відмінність з робочою групою,  які є етапи формування команди, як діяти на тій чи іншій стадії лідеру чи керівнику, спробують свої сили у командоутворенні та лідерстві, отримають навички розпізнавання команди, її створенні та управлінні. 

Детальніше...

Конкурс "Об'єднані мрією"

atest zastЗапрошуємо долучитися до конкурсу!

    Інтернет-видання iPress.ua, Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик, за підтримки народного депутата України Ірини Верещук, оголошують Всеукраїнський молодіжний конкурс есе "Об’єднані мрією", цього року присвячений річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України.

       Детальніша інформація за посиланням >

Пресслужба університету

Тиждень української мови на факультеті української філології

mova zast

   Шановні студенти, викладачі та співробітники університету! Щорічно на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова відбуваються заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Цього року для вас підготували доволі насичену програму, з якою можна ознайомитися нижче. Щиро запрошуємо долучитися до нашого святкування!

Детальніше...

"Мелодія серця" - звітний концерт факультету мистецтв імені А. Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова

melodija serca   Колектив факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова щиро запрошує  на щорічний звітний концерт "Мелодія серця", який відбудеться 6 листопада 2019 року в Національній філармонії України (вул. Володимирська, 2).
     "Мелодія серця" - це щорічний звітний концерт факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М. П. Драгоманова, який цього року охоплює ще й Міжнародний фестиваль-конкурс "Україна єднає світ" і приурочений до 185-річчя від створення нашого університету. Тому перед концертом відбудеться пресконференція за участі ректорату та деканів факультетів НПУ імені М. П. Драгоманова.
Детальніше...

Конкурси по програмі Erasmus+

erasmus   Запрошуємо взяти участь в конкурсах по програмі Erasmus+:

1. Конкурс для студентів факультету іноземної філології на отримання стипендій на стажування в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина).

  1. Відповідно до умов проекту студенти (бакалаври 2-3 курсів, магістри 1 курсу), мають можливість навчатися в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина) упродовж весняного семестру 2019-2020 навчального року. Детальніше...
   

 НПУ імені М.П. Драгоманова у соціальних мережах

   

двд

Підготовка до ЗНО  

Distant 2

   

Шукаю роботу  

шукаю роботу

   

Обери сам  

диципліна за вибором

   

Корпоративна пошта  

email

   

Горизонт-2020  

Horizon2020

   

АРПУЄ  

book konst 

Педагогічна Конституція Європи: прийняття та реалізація

   

Рейтинги  

   

Хто на сайті?  

На сайті 112 гостей та користувачі відсутні

   

Канал новин  

   

Вхід