Репозитарій НПУ  

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Центр діаспори  

logo crd

   

АВ НПУ  

   

Наш логотип  

НПУ

   

Пошук у Google  

   

З 21 листопада 2019 року відомості на сайті не оновлюються. Сайт закритий!

   

samchyky1  «Нове життя самчиківського розпису» – таку назву має проект, який отримав грант Українського культурного фонду і в якому активну участь взяла студентка ІІ курсу факультету філософської освіти і науки Анастасія Кілессо. Проект підготовлений Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва та реалізується в рамках партнерства Центру та мистецької ініціативи UAMAZE.

     Самчиківський розпис – вид українського декоративно-прикладного мистецтва, що зародився у південно-східній Волині, на межі з Поділлям. Хати цього регіону здавна були розмальовані рослинними візерунками, які вважались оберегами. Особливо славились своїми розписами хати у селі Самчики.

      На сьогодні цим розписом володіють 4 майстри. Саме вони розробили величезну кількість ескізів, якими прикрасили цієї осені більше 10 об’єктів села Самчики. За допомогою 12 художників-волонтерів з Києва, що продовжують навчатися у майстрів цього давнього розпису, всього за тиждень вдалося втілити задуманий план: із населеного пункту зробити арт-село, що ввійде у список ЮНЕСКО як об’єкт нематеріальної культурної спадщини України.

samchyky2    Анастасія Кілессо – студентка ІІ курсу факультету філософської освіти і науки напряму «Дизайн» і є наймолодшою учасницею основного складу команди цього проекту. Настя говорить: «Працювати у команді справжніх професіоналів і людей, що в захваті від своєї справи – одне задоволення. За тиждень, малюючи кожен день, не зважаючи на холод або яскраве сонце, ми з великим натхненням виконували одну спільну велику справу. Складність робіт усюди різна, фарба лягала іноді неоднорідно, залежно від температури повітря і поверхні. Долаючи усі  труднощі, ми прямували до результату, який не змусив себе чекати. До речі, справді приємною стала реакція місцевого населення. Тепер майже кожен власник хати бажає також мати такий величний і яскравий розпис на своїй території, всі прибирають вулиці, фарбують паркани, роблять фасадні ремонтні роботи, аби село виглядало «достойно» тим барвистим малюнкам. Проте ажіотаж не припиняється і вже навесні проект матиме своє продовження».

    Ініціативність студентів підтримує й адміністрація факультету, вважаючи таку діяльність не лише важливим етапом інтеграції молоді до професійного арт-світу, а й внеском у розбудову держави. «Ми пишаємось активністю наших студентів і підтримуємо їхні ініціативи. Участь у проектах в різних куточках України свідчить про актуальність і високий рівень підготовки студентів нашими викладачами», – підкреслює декан факультету Іван Дробот.

samchyky3     Студенти-драгомановці – творчі, креативні, ініціативні й небайдужі до усіх тих процесів, що сприяють розвитку української держави, кожного її містечка чи селища. І участь Анастасії Кілессо у проекті «Нове життя самчиківського розпису» є ще одним цьому підтвердженням.

Прес-служба університету

   

Короткі новини

Тренінг з модуля "Управління командою" в підприємницькому клубі НПУ Dragomanov StartUp Club

seminar trening     21 та 28 листопада з 16:30 у арт-просторі SKLO Підприємницький клуб НПУ Dragomanov StartUp Club  проводитиме тренінг з модуля "Управління Командою"! 

     До тренінгу будуть залучені бізнес-тренери від партнерів НПУ імені М.П. Драгоманова - Освітній Хаб міста Києва. Під час заходу учасники отримають знання про те, що таке команда, у чому її відмінність з робочою групою,  які є етапи формування команди, як діяти на тій чи іншій стадії лідеру чи керівнику, спробують свої сили у командоутворенні та лідерстві, отримають навички розпізнавання команди, її створенні та управлінні. 

Детальніше...

Конкурс "Об'єднані мрією"

atest zastЗапрошуємо долучитися до конкурсу!

    Інтернет-видання iPress.ua, Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик, за підтримки народного депутата України Ірини Верещук, оголошують Всеукраїнський молодіжний конкурс есе "Об’єднані мрією", цього року присвячений річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України.

       Детальніша інформація за посиланням >

Пресслужба університету

Тиждень української мови на факультеті української філології

mova zast

   Шановні студенти, викладачі та співробітники університету! Щорічно на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова відбуваються заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Цього року для вас підготували доволі насичену програму, з якою можна ознайомитися нижче. Щиро запрошуємо долучитися до нашого святкування!

Детальніше...

"Мелодія серця" - звітний концерт факультету мистецтв імені А. Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова

melodija serca   Колектив факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова щиро запрошує  на щорічний звітний концерт "Мелодія серця", який відбудеться 6 листопада 2019 року в Національній філармонії України (вул. Володимирська, 2).
     "Мелодія серця" - це щорічний звітний концерт факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М. П. Драгоманова, який цього року охоплює ще й Міжнародний фестиваль-конкурс "Україна єднає світ" і приурочений до 185-річчя від створення нашого університету. Тому перед концертом відбудеться пресконференція за участі ректорату та деканів факультетів НПУ імені М. П. Драгоманова.
Детальніше...

Конкурси по програмі Erasmus+

erasmus   Запрошуємо взяти участь в конкурсах по програмі Erasmus+:

1. Конкурс для студентів факультету іноземної філології на отримання стипендій на стажування в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина).

  1. Відповідно до умов проекту студенти (бакалаври 2-3 курсів, магістри 1 курсу), мають можливість навчатися в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина) упродовж весняного семестру 2019-2020 навчального року. Детальніше...
   

 НПУ імені М.П. Драгоманова у соціальних мережах

   

двд

Підготовка до ЗНО  

Distant 2

   

Шукаю роботу  

шукаю роботу

   

Обери сам  

диципліна за вибором

   

Корпоративна пошта  

email

   

Горизонт-2020  

Horizon2020

   

АРПУЄ  

book konst 

Педагогічна Конституція Європи: прийняття та реалізація

   

Рейтинги  

   

Хто на сайті?  

На сайті 65 гостей та користувачі відсутні

   

Канал новин  

   

Вхід