Репозитарій НПУ  

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Центр діаспори  

logo crd

   

АВ НПУ  

   

Наш логотип  

НПУ

   

Пошук у Google  

   

З 21 листопада 2019 року відомості на сайті не оновлюються. Сайт закритий!

   

soc vyh zast   29 березня 2018 року кафедрою соціальної педагогіки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова спільно зі співорганізаторами було проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Соціальне виховання: від  традицій до сучасності».

  Конференція зібрала понад 160 учасників, серед яких 26 докторів наук професорів; 20 завідувачів кафедр та лабораторій; 58 кандидатів наук, доцентів; 25 докторантів та аспірантів; 24 магістри соціальної педагогіки та соціального виховання.

 

soc vyh 1     До участі в обговоренні проблем соціального виховання долучилися представники Міністерства освіти та науки України, Міністерства молоді та спорту України, Інституту проблем виховання НАПН України, Українського НМЦ практичної психології і соціальної роботи НАПН України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», Державного інституту сімейної та молодіжної політики, більш ніж 30-ти закладів вищої освіти, практики освітньої та соціальної сфери, а також усі небайдужі до проблем соціального виховання та успішної соціалізації дітей та молоді в Україні.

soc vyh 2

      У роботі конференції взяли участь представники 24-ох міст та 18-ти областей України.

soc vyh 3

     Метою конференції стала консолідація науково-практичних сил дослідників, фахівців освітньої та соціальної сфери щодо пошуку спільної позиції у визначенні наукових засад соціального виховання особистості; визначення стану, тенденцій, напрямів та актуальних проблем соціального виховання дітей та молоді в сучасних умовах розвитку українського суспільства.

soc vyh 4

      Інтерес учасників конференції викликали доповіді провідних вчених країни: І.Д. Беха (директор Інституту проблем виховання академії НАПН України, академік НАПН України, доктор психологічних наук, професор) – «Соціальне виховання – від витоків до сучасного контексту»; В.Б. Євтуха (декан факультету соціально-економічної освіти та управління НПУ імені М.П. Драгоманова, член-кореспондент НАН України, доктор історичних наук, професор) – «Етнокультурні контексти соціального виховання в сучасних умовах»; А.Й. Капської (завідувач кафедри соціальної педагогіки Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор) – «Теорія розвитку соціального виховання»; А.О. Рижанової (проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, завідувач кафедри соціальної педагогіки Харківської державної академії культури, доктор педагогічних наук,професор) – «Актуалізація соціального виховання як умови прискорення суспільного розвитку України»; Ж. В. Петрочко (заступник директора з науково-експериментальної роботи Інституту проблем виховання академії НАПН України, доктор педагогічних наук, професор) – «Суспільно-державницькі цінності як аксіологічна основа соціального виховання в сучасній Україні»; О. В. Флярковської (начальник відділу психологічного супроводу та соціально-педагогічної роботи Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», кандидат педагогічних наук) – «Стан і розвиток психологічної служби в системі освіти».

soc vyh 5

   У виступах учасників конференції було порушено такі аспекти сучасного соціального виховання як: історико-педагогічні засади та розвиток соціального виховання дітей та молоді в Україні; освіта і соціальне становлення особистості; аксіологічні засади соціального виховання; проблеми модернізації й ефективності процесу соціального виховання; соціально-психологічні чинники особистісного становлення дітей та молоді; європейський та вітчизняний вектори управління якістю соціального виховання дітей та молоді; сучасні тенденції соціально-педагогічної роботи в Україні.

soc vyh 6

     Учасники конференції відзначали, що відповідно до соціально-політичних та соціально-економічних перетворень в українському суспільстві різко збільшилась кількість дітей та молоді, які потребують підтримки, захисту і допомоги фахівців, а саме соціальних педагогів та педагогів-організаторів.

soc vyh 7

      Всебічне обговорення проблеми конференції дозволило ухвалити рекомендації для розгляду щодо виконання в галузевих міністерствах:

  • переглянути необхідність повернення до переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти самостійної спеціальності «Соціальна педагогіка» з окремим шифром до галузі знань «23 – Соціальна робота», або освітньої програми «Соціальна педагогіка» до галузі знань «01 – Освіта/Педагогіка»;
  • впроваджувати кращі надбання зарубіжного досвіду країн-членів ЄС та Канади з підготовки фахівців за спеціальністю «Соціальна педагогіка» для подальшої імплементації цього досвіду на теренах вищої освіти в Україні;
  • забезпечити фінансові та організаційно-методичні умови для підтримки становлення освітньої програми «Соціально-виховна робота з дітьми та молоддю», що сприятиме успішній підготовці педагогів-організаторів соціально-виховної роботи;
  • ініціювати відкриття посади «Молодіжний працівник» у класифікаторі посад України для роботи з молоддю України;
  • залучати провідних вчених закладів вищої освіти та дослідних інститутів для здійснення підготовки працівників для молодіжних центрів з числа фахівців, що уже мають кваліфікацію «Соціальний педагог» та «Педагог-організатор». 
  • залучати провідних вчених закладів вищої освіти та дослідних інститутів для здійснення підготовки працівників для молодіжних центрів з числа фахівців, що уже мають кваліфікацію «Соціальний педагог» та «Педагог-організатор».
  • soc vyh 8

     Учасники конференції впевнені, що обговорення і пропозиції щодо вирішення проблеми соціального виховання дітей та молоді є певним посилом для галузевих міністерств і відомств про необхідність і можливість удосконалення системи підготовки кадрів для соціальної та освітньої сфери з метою локалізації та мінімізації соціального неблагополуччя у дитячому та молодіжному середовищі.

soc vyh 11

Кафедра соціальної педагогіки

   

Короткі новини

Тренінг з модуля "Управління командою" в підприємницькому клубі НПУ Dragomanov StartUp Club

seminar trening     21 та 28 листопада з 16:30 у арт-просторі SKLO Підприємницький клуб НПУ Dragomanov StartUp Club  проводитиме тренінг з модуля "Управління Командою"! 

     До тренінгу будуть залучені бізнес-тренери від партнерів НПУ імені М.П. Драгоманова - Освітній Хаб міста Києва. Під час заходу учасники отримають знання про те, що таке команда, у чому її відмінність з робочою групою,  які є етапи формування команди, як діяти на тій чи іншій стадії лідеру чи керівнику, спробують свої сили у командоутворенні та лідерстві, отримають навички розпізнавання команди, її створенні та управлінні. 

Детальніше...

Конкурс "Об'єднані мрією"

atest zastЗапрошуємо долучитися до конкурсу!

    Інтернет-видання iPress.ua, Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик, за підтримки народного депутата України Ірини Верещук, оголошують Всеукраїнський молодіжний конкурс есе "Об’єднані мрією", цього року присвячений річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України.

       Детальніша інформація за посиланням >

Пресслужба університету

Тиждень української мови на факультеті української філології

mova zast

   Шановні студенти, викладачі та співробітники університету! Щорічно на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова відбуваються заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Цього року для вас підготували доволі насичену програму, з якою можна ознайомитися нижче. Щиро запрошуємо долучитися до нашого святкування!

Детальніше...

"Мелодія серця" - звітний концерт факультету мистецтв імені А. Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова

melodija serca   Колектив факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова щиро запрошує  на щорічний звітний концерт "Мелодія серця", який відбудеться 6 листопада 2019 року в Національній філармонії України (вул. Володимирська, 2).
     "Мелодія серця" - це щорічний звітний концерт факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М. П. Драгоманова, який цього року охоплює ще й Міжнародний фестиваль-конкурс "Україна єднає світ" і приурочений до 185-річчя від створення нашого університету. Тому перед концертом відбудеться пресконференція за участі ректорату та деканів факультетів НПУ імені М. П. Драгоманова.
Детальніше...

Конкурси по програмі Erasmus+

erasmus   Запрошуємо взяти участь в конкурсах по програмі Erasmus+:

1. Конкурс для студентів факультету іноземної філології на отримання стипендій на стажування в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина).

  1. Відповідно до умов проекту студенти (бакалаври 2-3 курсів, магістри 1 курсу), мають можливість навчатися в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина) упродовж весняного семестру 2019-2020 навчального року. Детальніше...
   

 НПУ імені М.П. Драгоманова у соціальних мережах

   

двд

Підготовка до ЗНО  

Distant 2

   

Шукаю роботу  

шукаю роботу

   

Обери сам  

диципліна за вибором

   

Корпоративна пошта  

email

   

Горизонт-2020  

Horizon2020

   

АРПУЄ  

book konst 

Педагогічна Конституція Європи: прийняття та реалізація

   

Рейтинги  

   

Хто на сайті?  

На сайті 218 гостей та користувачі відсутні

   

Канал новин  

   

Вхід