Репозитарій НПУ  

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Центр діаспори  

logo crd

   

АВ НПУ  

   

Наш логотип  

НПУ

   

Пошук у Google  

   

З 21 листопада 2019 року відомості на сайті не оновлюються. Сайт закритий!

   

sekcii   11 квітня 2017 р.  у стінах Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова відбулося відкрите засідання Секції з фізичної культури і спорту Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України із запрошенням ректора Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, члена-кореспондента НАН України, дійсного члена НАПН України, доктора філософських наук, професора Віктора  Петровича Андрущенка, Президента Національної академії педагогічних наук України, доктора педагогічних наук, професора Василя Григоровича Кременя та директора департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування МОН України, доктора педагогічних наук, професора кафедри ортопедагогіки та реабілітології НПУ імені М.П. Драгоманова Андрія Гаррієвича Шевцова.

    В роботі Секції взяли участь члени секції – ректори спеціалізованих вищих навчальних закладів, провідні вчені галузі фізичної культури і спорту, завідувачі кафедр інституту фізичного виховання та спорту Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова: Голова Секції з фізичної культури і спорту Відділення вищої освіти НАПНУ – доктор економічних наук, професор, ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України Євген Вікторович Імас, заступник Голови Секції – перший проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету фізичного виховання і спорту України, доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор Мирослав Васильович Дутчак, ректор Харківської державної академії фізичної культури, доктор педагогічних наук, професор Олександр Юрійович Ажиппо, ректор Львівського державного університету фізичної культури,  доктор педагогічних наук, професор Євген Никодимович Приступа, ректор Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка, кандидат педагогічних наук, професор Юрій Олегович Лянной, перший проректор Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор Анатолій Васильович Цьось,  проректор з наукової-педагогічної роботи Національного університету фізичного виховання і спорту України, доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор  Ольга Володимирівна Борисова, декан факультету фізичного виховання та спорту Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор Олексій Валерійович Тимошенко, директор науково-дослідного інституту Національного університету фізичного виховання і спорту України,  доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор Віталій Олександрович Кашуба,  завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання Національного університету фізичного виховання і спорту України, доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор Тетяна Юріївна Круцевич,  завідувач кафедри фізичної реабілітації Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор Людмила Петрівна Сущенко, вчений секретар Секції – завідувач кафедри інноваційних та інформаційних технологій у фізичній культурі і спорті Національного університету фізичного виховання і спорту України, доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор Оксана Анатоліївна Шинкарук.

   Секцію відкрив Голова Секції з фізичної культури і спорту Відділення вищої освіти НАПНУ, доктор економічних наук, професор, ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України Є. Імас, зазначивши, що Секція плідно працює з грудня 2014 року, розширює коло цілої низки проблем, які потребують вирішення, підкреслив активність членів Секції та їх співпрацю з різними організаційними структурами.

   Президент НАПНУ, професор В. Кремень привітав всіх членів Секції та підкреслив значущість її роботи. Він зазначив, що основною сферою у забезпеченні розвитку людини, визнано освіту. У зв’язку з цим перед Україною постають складні завдання. По-перше, утвердити в суспільстві пріоритетність науки, як сфери, що продукує нові знання, і освіти, що олюднює знання, робить їх діяльнісними. По-друге, слід суттєво модернізувати освітню діяльність: вона має забезпечувати підготовку людини до життя в ХХІ столітті, формувати патріота і конкурентоспроможного громадянина, а значить – конкурентоспроможну європейську Україну.

  Директор департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування МОН України, професор А. Шевцов підкреслив значущість питань порядку денного та особливу увагу звернув на питання екології. Зазначив  актуальність цього питання у зв’язку з розробкою Концепції «Нова українська школа» – документу, який простою мовою пояснює ідеологію змін в освіті, що закладаються в проекті нового базового закону «Про освіту».

 Ректор НПУ імені М. П. Драгоманова, професор В. Андрущенко привітав учасників засідання в стінах університету,  ознайомив з історією навчального закладу, зазначив особливу роль спортивної роботи в університеті, сталі традиції студентського спорту та розкрив перспективи співробітництва з Секцією з фізичної культури і спорту Відділення вищої освіти НАПНУ.

  У ході засідання Секції було заслухано доповідь Голови Секції Є. Імаса «Концепція сталого розвитку: екологія і спорт». Він відзначив позитивні тенденції впровадження концепції сталого розвитку у сферу фізичної культури і спорту в Україні, принциповою позицією якого є логічний перехід від екологізації наукових знань до соціально-економічного розвитку суспільства в цілому.

  Декан факультету фізичного виховання та спорту Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова О. Тимошенко доповів про інформатизацію професійної підготовки майбутніх фахівців фізичного виховання та спорту.

  На засіданні було обговорено і ряд інших конструктивних питань: застосування ефективних критеріїв оцінки наукової діяльності у ВНЗ на сучасному етапі (О. Борисова), організаційні заходи щодо створення журналу «Sport, Нealth and Science» Секції з фізичної культури і спорту Відділення вищої освіти НАПНУ (О. Шинкарук), створення  сайту Секції з фізичної культури і спорту Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України (О. Ажиппо, М. Саннікова) та ін.

   Також  було проведено кілька круглих столів членами Секції з фізичної культури і спорту НАПНУ, де були обговорені стан розробки Державного стандарту зі спеціальності 014 Середня освіта (фізична культура) та удосконалення навчальної програми з фізичної культури для учнів 5-9 класів.

О. Шинкарук,

вчений секретар Секції

   

Короткі новини

Тренінг з модуля "Управління командою" в підприємницькому клубі НПУ Dragomanov StartUp Club

seminar trening     21 та 28 листопада з 16:30 у арт-просторі SKLO Підприємницький клуб НПУ Dragomanov StartUp Club  проводитиме тренінг з модуля "Управління Командою"! 

     До тренінгу будуть залучені бізнес-тренери від партнерів НПУ імені М.П. Драгоманова - Освітній Хаб міста Києва. Під час заходу учасники отримають знання про те, що таке команда, у чому її відмінність з робочою групою,  які є етапи формування команди, як діяти на тій чи іншій стадії лідеру чи керівнику, спробують свої сили у командоутворенні та лідерстві, отримають навички розпізнавання команди, її створенні та управлінні. 

Детальніше...

Конкурс "Об'єднані мрією"

atest zastЗапрошуємо долучитися до конкурсу!

    Інтернет-видання iPress.ua, Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик, за підтримки народного депутата України Ірини Верещук, оголошують Всеукраїнський молодіжний конкурс есе "Об’єднані мрією", цього року присвячений річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України.

       Детальніша інформація за посиланням >

Пресслужба університету

Тиждень української мови на факультеті української філології

mova zast

   Шановні студенти, викладачі та співробітники університету! Щорічно на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова відбуваються заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Цього року для вас підготували доволі насичену програму, з якою можна ознайомитися нижче. Щиро запрошуємо долучитися до нашого святкування!

Детальніше...

"Мелодія серця" - звітний концерт факультету мистецтв імені А. Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова

melodija serca   Колектив факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова щиро запрошує  на щорічний звітний концерт "Мелодія серця", який відбудеться 6 листопада 2019 року в Національній філармонії України (вул. Володимирська, 2).
     "Мелодія серця" - це щорічний звітний концерт факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М. П. Драгоманова, який цього року охоплює ще й Міжнародний фестиваль-конкурс "Україна єднає світ" і приурочений до 185-річчя від створення нашого університету. Тому перед концертом відбудеться пресконференція за участі ректорату та деканів факультетів НПУ імені М. П. Драгоманова.
Детальніше...

Конкурси по програмі Erasmus+

erasmus   Запрошуємо взяти участь в конкурсах по програмі Erasmus+:

1. Конкурс для студентів факультету іноземної філології на отримання стипендій на стажування в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина).

  1. Відповідно до умов проекту студенти (бакалаври 2-3 курсів, магістри 1 курсу), мають можливість навчатися в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина) упродовж весняного семестру 2019-2020 навчального року. Детальніше...
   

 НПУ імені М.П. Драгоманова у соціальних мережах

   

двд

Підготовка до ЗНО  

Distant 2

   

Шукаю роботу  

шукаю роботу

   

Обери сам  

диципліна за вибором

   

Корпоративна пошта  

email

   

Горизонт-2020  

Horizon2020

   

АРПУЄ  

book konst 

Педагогічна Конституція Європи: прийняття та реалізація

   

Рейтинги  

   

Хто на сайті?  

На сайті Один гість та користувачі відсутні

   

Канал новин  

   

Вхід