Репозитарій НПУ  

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Центр діаспори  

logo crd

   

АВ НПУ  

   

Наш логотип  

НПУ

   

Пошук у Google  

   

З 21 листопада 2019 року відомості на сайті не оновлюються. Сайт закритий!

   

konF zast  Продовжуючи започатковану у 2013 році традицію, кафедра філософської антропології Факультету філософської освіти і науки Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова 30-31 березня цього року знову запросила колег-науковців об’єднати інтелектуальні зусилля, інтереси, здобутки і напрацювання у філософській дискусії на щорічній Міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій цього разу такій темі: «ОСОБИСТІСТЬ, СТАТЬ, СІМ’Я: виклики та відповіді філософської антропології, психоаналізу і арт-терапії (підхід філософської антропології як метаантропології)».

 

konF zast2

   Символічним філософсько-мистецьким «скрипковим ключем», що відкрив конференцію, стали твори світової класичної музики у виконанні кандидата філософських наук Ірини Покулити. Звуки музики, бентежний голос скрипки та філософський світогляд виконавиці надихнули філософську думку учасників конференції і ще раз підтвердили плідність поєднання теоретичної філософії та мистецтва.

konF zast3

    Про циклічність процесів актуалізації та деактуалізації особистості наголосив у вступній доповіді доктор філософських наук, професор, провідний науковий співробітник Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України, Президент Асоціації Філософського Мистецтва Назіп Віленович Хамітов. Філософ зауважив, що метою цивілізаційного проекту сучасної України, який розроблявся в контексті Національної доповіді НАНУ 2016 року і співавтором якого також він є, постає гідна самореалізація особистості, адже неповноцінна, нереалізована особистість породжує таке ж суспільство. Для того, щоб осягнути, якою може бути особистість, що здатна об’єднати духовність і душевність у своєму саморозвитку, і які сім’ю та суспільство вона здатна створити, Н. Хамітов запропонував використати методологічну «оптику» метаантропології та андрогін-аналізу.

  Світлана Анатоліївна Крилова, завідувач кафедри філософської антропології НПУ імені М.Драгоманова, доктор філософських наук, професор,  виступила з темою «Еволюція особистості та сім’ї в сучасному світі: протестантська і православна цивілізації (підхід соціальної метаантропології)». В цій доповіді була блискуче доведена важливість усвідомлення культурних архетипів у становленні моделей сім’ї.

konF zast4

  Світлана Петрівна Стоян,  доктор філософських наук, доцент кафедри етики, естетики та культурології КНУ імені Т. Шевченка виступила з доповіддю: «Криза сім'ї в контексті соціокультурної дезорієнтації», в якій показала, що сучасна криза сім’ї постала як закономірний результат соціокультурної ситуації як в східному, так і в західному світі.

  Цікавими також були доповіді доктора філософських наук, професора кафедри філософської антропології НПУ імені М.Драгоманова Віталія Олексійовича Матвєєва, доктора культурології, професора кафедри культурології НПУ імені М.Драгоманова Євгенії Віталіївни Більченко, доктора філософських наук, професора Ярослава Валерійовича Любивого, доктора філологічний наук Олени Юріївни Раскіної та ін.

 Ще однією родзинкою конференції був майстер-клас: «Афоризмотерапія та кінотерапія як засоби подолання екзистенціальних криз особистості та корекції відносин у сім’ї», який провели Н.В. Хамітов та С.А.Крилова. Було не лише викладено сутність методу кінотерапії, а й продемонстровано художній фільм «Маска» режисера Вселени Світлої та проаналізовано основні ідеї цього твору.

 Також Н.В. Хамітов розповів про метод афоризмотерапії і прочитав авторські «зцілювальні афоризми», які викликали у гостей конференції жвавий відгук.

  Було презентовано магістерські програми кафедри філософської  антропології  НПУ імені М.П. Драгоманова  «Філософська антропологія та психоаналіз» і «Філософська публіцистика,  філософське мистецтво  і арт-терапія», що викликало у присутніх великий інтерес і чимало запитань.

  Важливим висновком конференції стала констатація необхідності своєчасної, давно назрілої не лише в нашій державі, але й в цілому світі актуалізації андрогінної цілісної особистості, яка здатна творити суспільство майбутнього.

  А 31 березня кафедра філософської антропології НПУ імені М.П. Драгоманова  провела «круглий стіл» на тему: «Культура сім’ї в сучасному світі в координатах андроген-аналізу як філософського психоаналізу і філософської арт-терапії». Відбулась цікава розмова. Всі учасники дискусії розійшлись з гарним настроєм і цікавими евристичними знахідками.

І. Цимбалій,

кафедра філософської антропології

   

Короткі новини

Тренінг з модуля "Управління командою" в підприємницькому клубі НПУ Dragomanov StartUp Club

seminar trening     21 та 28 листопада з 16:30 у арт-просторі SKLO Підприємницький клуб НПУ Dragomanov StartUp Club  проводитиме тренінг з модуля "Управління Командою"! 

     До тренінгу будуть залучені бізнес-тренери від партнерів НПУ імені М.П. Драгоманова - Освітній Хаб міста Києва. Під час заходу учасники отримають знання про те, що таке команда, у чому її відмінність з робочою групою,  які є етапи формування команди, як діяти на тій чи іншій стадії лідеру чи керівнику, спробують свої сили у командоутворенні та лідерстві, отримають навички розпізнавання команди, її створенні та управлінні. 

Детальніше...

Конкурс "Об'єднані мрією"

atest zastЗапрошуємо долучитися до конкурсу!

    Інтернет-видання iPress.ua, Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик, за підтримки народного депутата України Ірини Верещук, оголошують Всеукраїнський молодіжний конкурс есе "Об’єднані мрією", цього року присвячений річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України.

       Детальніша інформація за посиланням >

Пресслужба університету

Тиждень української мови на факультеті української філології

mova zast

   Шановні студенти, викладачі та співробітники університету! Щорічно на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова відбуваються заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Цього року для вас підготували доволі насичену програму, з якою можна ознайомитися нижче. Щиро запрошуємо долучитися до нашого святкування!

Детальніше...

"Мелодія серця" - звітний концерт факультету мистецтв імені А. Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова

melodija serca   Колектив факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова щиро запрошує  на щорічний звітний концерт "Мелодія серця", який відбудеться 6 листопада 2019 року в Національній філармонії України (вул. Володимирська, 2).
     "Мелодія серця" - це щорічний звітний концерт факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М. П. Драгоманова, який цього року охоплює ще й Міжнародний фестиваль-конкурс "Україна єднає світ" і приурочений до 185-річчя від створення нашого університету. Тому перед концертом відбудеться пресконференція за участі ректорату та деканів факультетів НПУ імені М. П. Драгоманова.
Детальніше...

Конкурси по програмі Erasmus+

erasmus   Запрошуємо взяти участь в конкурсах по програмі Erasmus+:

1. Конкурс для студентів факультету іноземної філології на отримання стипендій на стажування в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина).

  1. Відповідно до умов проекту студенти (бакалаври 2-3 курсів, магістри 1 курсу), мають можливість навчатися в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина) упродовж весняного семестру 2019-2020 навчального року. Детальніше...
   

 НПУ імені М.П. Драгоманова у соціальних мережах

   

двд

Підготовка до ЗНО  

Distant 2

   

Шукаю роботу  

шукаю роботу

   

Обери сам  

диципліна за вибором

   

Корпоративна пошта  

email

   

Горизонт-2020  

Horizon2020

   

АРПУЄ  

book konst 

Педагогічна Конституція Європи: прийняття та реалізація

   

Рейтинги  

   

Хто на сайті?  

На сайті 490 гостей та користувачі відсутні

   

Канал новин  

   

Вхід