Репозитарій НПУ  

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Центр діаспори  

logo crd

   

АВ НПУ  

   

Наш логотип  

НПУ

   

Пошук у Google  

   

З 21 листопада 2019 року відомості на сайті не оновлюються. Сайт закритий!

   
× Дискусія організована у вигляді обговорень окремих доповідей, підготовлених українськими експертами. Кожна доповідь присвячена окремому аспекту демократичного розвитку держави і суспільства.
Будемо вдячні за Вашу активну участь у цій дискусії, коментарі та власні думки щодо запропонованого аналізу.
Коментарі, які стосуються кожної окремої доповіді, будуть узагальнені та опубліковані, відкриваючи більш широке публічне обговорення того, що необхідно зробити для сприяння демократичним реформам в Україні.
Щоб залишити свій коментар, Вам необхідно зареєструватись. Модератори форуму залишають за собою право вилучати повідомлення, що містять прямі чи непрямі образи інших користувачів ресурсу, в тому числі за етнічною, національною, расовою чи релігійною приналежністю, нецензурні висловлювання, висловлювання порнографічного чи сексуального характеру, висловлювання, що мають на меті провокування різкої реакції інших учасників форуму, що містять рекламу, комерційні повідомлення, а також ті, що не мають інформаційного навантаження та не стосуються тематики форуму.

Система політичних комунікацій забезпечує вільний потік інформації про суспільні справи.

  • Любов Марголіна
  • Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
13 років 5 місяців тому #1232 від Любов Марголіна
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
а) Новинні ЗМІ, і державні, і приватні, політично незалежні;
б) ЗМІ визнають свій обов’язок сприяти суспільному інтересу за умов демократії;
в) У цьому відношенні, ЗМІ конструктивно працюють, щоб вільно і незаангажовано інформувати громадян про суспільні справи;
г) Демократичні цінності притаманні професійним нормам журналістики;
д) Високі стандарти професійної компетентності серед журналістів;
е) Політичні актори визнають легітимність ролі незалежних ЗМІ;
ж) Існує ефективний правовий захист незалежної журналістики;
з) ЗМІ вільні від політичних маніпуляцій;
и) Усім значним політичним інтересам надано доступ до ЗМІ і вони можуть вільно висловлювати свої погляди.

Вільний потік інформації про суспільні справи: чи забезпечують його українські ЗМІ? (В. Фісанов)


Аналізуються стан і тенденції розвитку вітчизняних медіа з точки зору їх здатності забезпечувати громадянам вільний потік інформації про суспільні справи. Певний, досягнутий після 2004 року, рівень демократичності вітчизняних медіа, що таки забезпечують в Україні потік варіативної політичної інформації (принаймні порівняно з Росією), тим не менш залишає актуальними й проблемними питання щодо ціннісного змістовного наповнення інформаційних потоків, а також репрезентації ними суспільних інтересів. Останні часто підміняються політичними інтересами власників медіахолдингів, владних і кланових угрупувань, непропорційно великою часткою маніпулятивного, комерційного або суто розважального контенту.
Активні дебати та владні декларації щодо розвитку суспільного телебачення, що активно обговорювались після «помаранчевої революції» 2004 року, без політичної волі їх втілення так і залишились лише гарними побажаннями. І хоча за оцінками експертів, жорстка політична цензура епохи Л. Кучми (так звані темники) відійшла в історію, але вітчизняний медійний простір й досі деформований контрольною редакційною політикою власників медіахолдингів (часто за сумісництвом бізнесменів-політиків, представників політичних кланових угрупувань) і журналістською самоцензурою. Масовим явищем у вітчизняних ЗМІ стало комерційно-маніпулятивне використання медіа у політичних цілях (так звана джинса), особливо у виборчі періоди. Робиться висновок про те, що «ситуація в медіасфері розвивається таким чином, що залежність в діяльності ЗМІ, насамперед, від власників і оплачуваних «замовлень» з боку політиків, залишається не просто помітним явищем, а й, мабуть, збережеться як засаднича тенденція в найближчі 7-10 років».
Актуальними проблемами українського медійного простору залишаються вимоги щодо підвищення відповідальності ЗМІ перед суспільством, у перспективі закріплені навіть на правовому законодавчому рівні, створення мінімально залежних від власників і їхньої редакційної політики громадських медіаканалів, формування та утвердження громадянських механізмів саморегулювання в межах журналістського професійного цеху, зокрема йдеться про підвищення професійних стандартів журналістики, чесність та об’єктивність журналіста, про якість і об’єктивність інформаційного продукту, його адекватну репрезентацію широких суспільних інтересів.

З текстом доповіді можна ознайомитись у прикріпленому файлі (див. нижче)

Вкладений файл:

Назва файлу: 10.pdf
Розмір файлу:247 KB
Долучення:

Будь-ласка, Увійти , щоб приєднатись до розмови.

Модератори: Любов Марголіна
Час відкриття сторінки: 0.284 секунд
Працює на Форум
   

Короткі новини

Тренінг з модуля "Управління командою" в підприємницькому клубі НПУ Dragomanov StartUp Club

seminar trening     21 та 28 листопада з 16:30 у арт-просторі SKLO Підприємницький клуб НПУ Dragomanov StartUp Club  проводитиме тренінг з модуля "Управління Командою"! 

     До тренінгу будуть залучені бізнес-тренери від партнерів НПУ імені М.П. Драгоманова - Освітній Хаб міста Києва. Під час заходу учасники отримають знання про те, що таке команда, у чому її відмінність з робочою групою,  які є етапи формування команди, як діяти на тій чи іншій стадії лідеру чи керівнику, спробують свої сили у командоутворенні та лідерстві, отримають навички розпізнавання команди, її створенні та управлінні. 

Детальніше...

Конкурс "Об'єднані мрією"

atest zastЗапрошуємо долучитися до конкурсу!

    Інтернет-видання iPress.ua, Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик, за підтримки народного депутата України Ірини Верещук, оголошують Всеукраїнський молодіжний конкурс есе "Об’єднані мрією", цього року присвячений річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України.

       Детальніша інформація за посиланням >

Пресслужба університету

Тиждень української мови на факультеті української філології

mova zast

   Шановні студенти, викладачі та співробітники університету! Щорічно на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова відбуваються заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Цього року для вас підготували доволі насичену програму, з якою можна ознайомитися нижче. Щиро запрошуємо долучитися до нашого святкування!

Детальніше...

"Мелодія серця" - звітний концерт факультету мистецтв імені А. Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова

melodija serca   Колектив факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова щиро запрошує  на щорічний звітний концерт "Мелодія серця", який відбудеться 6 листопада 2019 року в Національній філармонії України (вул. Володимирська, 2).
     "Мелодія серця" - це щорічний звітний концерт факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М. П. Драгоманова, який цього року охоплює ще й Міжнародний фестиваль-конкурс "Україна єднає світ" і приурочений до 185-річчя від створення нашого університету. Тому перед концертом відбудеться пресконференція за участі ректорату та деканів факультетів НПУ імені М. П. Драгоманова.
Детальніше...

Конкурси по програмі Erasmus+

erasmus   Запрошуємо взяти участь в конкурсах по програмі Erasmus+:

1. Конкурс для студентів факультету іноземної філології на отримання стипендій на стажування в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина).

  1. Відповідно до умов проекту студенти (бакалаври 2-3 курсів, магістри 1 курсу), мають можливість навчатися в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина) упродовж весняного семестру 2019-2020 навчального року. Детальніше...
   

 НПУ імені М.П. Драгоманова у соціальних мережах

   

двд

Підготовка до ЗНО  

Distant 2

   

Шукаю роботу  

шукаю роботу

   

Обери сам  

диципліна за вибором

   

Корпоративна пошта  

email

   

Горизонт-2020  

Horizon2020

   

АРПУЄ  

book konst 

Педагогічна Конституція Європи: прийняття та реалізація

   

Рейтинги  

   

Хто на сайті?  

На сайті 224 гостей та користувачі відсутні

   

Канал новин  

   

Вхід