Who is online?  

We have 463 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

Nauka zast      14 – 19 травня в НПУ відзначали Тиждень науки. 15 травня відбулось пленарне засідання звітно-наукової конференції викладачів, аспірантів і докторантів НПУ імені М. П. Драгоманова за підсумками наукових досліджень 2017 року «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету».

Nauka 1

      Розпочалась робота засідання зі вступного слова ректора вишу Віктора Андрущенка, який зауважив, що попри складну матеріальну ситуацію у країні, недофінансування наукової сфери, університет все ж розвиває цю галузь, функціонують наукові школи з різних наукових напрямів, проводять дослідження в педагогіці, соціології, інклюзивній освіті, математиці, новітніх інформаційних технологіях та багатьох інших, викладачі друкуються в журналах, які індексуються в Scopus та Web of Science, захищають кандидатські та докторські дисертації, проходять стажування та обмінюються досвідом, як в українських, так і зарубіжних закладах вищої освіти, інших наукових установах. Окрему вдячність ректор висловив за підтримку та сприяння розвитку науки в університеті проректору з наукової роботи Григорію Торбіну та науковому відділу НПУ імені М. П. Драгоманова.

Nauka 2

        Ректор НПУ імені М. П. Драгоманова В. Андрущенко привітав грамотами та нагородами найкращих науковців університету 2018 року.

Nauka 3

        У ході пленарного засідання було заслухано кілька доповідей з актуальною і абсолютно різносторонньою тематикою. Зокрема, завідувач кафедри культурології НПУ імені М.П. Драгоманова, член-кореспондент  НАПН України, доктор філософських наук, професор В. Бондаренко закцентував увагу слухачів на назрілій останнім часом проблемі автокефалії православних в Україні, її розвиток протягом становлення української державності.

Nauka 4

     Декан факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського, доктор педагогічних наук, професор В. Федоришин, який разом з представниками різних факультетів НПУ щойно повернулись з Бельгії та Праги, де працювали над реалізацією проекту з започаткування міжнародної співпраці та культурного обміну закладів вищої освіти України із європейськими університетами. Про результати роботи й розповів Василь Ілліч у доповіді про спільні цінності освіти та мистецтва України та Європи.

Nauka 5

       Не менш актуальною в умовах розвитку сучасної України була й доповідь доктора історичних наук, професора, декана факультету політології та права НПУ імені М.П. Драгоманова Б. Андрусишина, який повідав аудиторії про проблему революції та «громадянської війни» в сучасній українській історіографії.

Nauka 6

     З особливим зацікавленням драгоманівці слухали доповідь кандидата педагогічних наук, доцента, заступника декана факультету інформатики НПУ імені М. П. Драгоманова О. Струтинської, яка розповідала про перспективи використання робототехніки в освітній галузі.

Nauka 7

       Доповідь супроводжувала наочна демонстрація роботів, яку представив магістрант факультету інформатики.

Nauka 8       А ті, хто цікавиться освітніми програмами Європейського Союзу, мали можливість отримати інформацію з перших уст, від доктора філософських наук, доцента кафедри управління, інформаційно-аналітичної діяльності та євроінтеграціїМ. Нестерової, яка ділилась досвідом розробки та впровадження модуля Жана Моне.

Nauka 9       Підвівши підсумки та зазначивши основні результати наукових досліджень, проректор з наукової роботи Григорій Торбін подякував професорсько-викладацькому складу, а також молодим науковцям – студентам та аспірантам за активну наукову роботу та зроблений ними внесок в українську та світову науку.

Nauka 10

     Протягом тижня на факультетах проводились пленарні та секційні засідання, де кожен з науковців мав можливість представити власні напрацювання  та поділитися результатами з колегами та однодумцями.

   Крім цього, у рамках Днів науки в НПУ було проведено Радою молодих вчених міжуніверситетський круглий стіл «Відкрита  наука», де розглядали найактуальніші питання сьогодення, з якими зіштовхуються молоді науковці – вплив концепції «Відкрита наука» на освіту і науку в Європі та Україні, публікації молодих вчених у міжнародних журналах, проблеми академічної мобільності молодих вчених та проекти ЄС «Еразмус+», а також нові вимоги до здобувачів вчених звань та наукових ступенів. До обговорення долучилися державні експерти Міністерства освіти і науки України, представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана», Національного університету водного господарства та природокористування, Інституту математики НАН України, Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН України.

Vidk nauka 7

Прес-служба університету

 

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86