Who is online?  

We have 633 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

nauka zast    16-20 квітня в НПУ імені М. П. Драгоманова проходив тиждень студентської науки. Розпочався він зі щорічної звітно-наукової конференції студентів «Освіта та наука–2018».

   Відкривав конференцію ректор університету НПУ імені М.П. Драгоманова, доктор філософських наук, професор Віктор Андрущенко, який привітав її учасників та побажав плідних дискусій, наснаги й невтомності в новаторському пошуку, реалізації усіх творчих ініціатив та наукових проектів.

nauka 1

     До привітань долучилися проректор з наукової роботи, доктор фізико-математичних наук, професор Григорій Торбін

nauka 2

та голова Ради молодих вчених університету доктор філософських наук, професор Сергій Терепищий.

nauka 3

    На загальноуніверситетському пленарному засіданні свої наукові здобутки демонстрували студенти кількох різних факультетів, зокрема Наталія Гудована, студентка ІІІ курсу факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка презентувала символіку кольорів у романі Володимира Даниленка "Кохання в стилі бароко".

nauka 4

    Ілля Олексієнко, студент IV курсу факультету інформатики, доповідав про розробку та тестування веб-орієнтованого програмного засобу  "Електронний розклад".

       Марія Бузина, студентка ІІІ курсу факультету іноземної філології, розповідала про способи і засоби вербалізації американської фемінності (на матеріалі англомовних глянцевих журналів).

nauka 5

     А Василь Пріц, студент ІІ курсу магістратури фізико-математичного факультету, ознайомлював зі своєю моделлю Лямбда-CDM. Після жвавої дискусії (а кохання й космос ніколи й нікого ще байдужим не залишали!), робота плавно перенеслась на факультети, де протягом всього тижня відбувалися і пленарні, й секційні засідання.

nauka 6

     Проте студенти ініціювали провести ще одну конференцію, присвячену обдарованій молоді. А студенти в НПУ й справді розумні й креативні! У 2017 році  переможцями на Всеукраїнських олімпіадах та конкурсах наукових робіт стали аж 28 студентів-драгоманівців.

nauka 7

   Отож, 18 квітня розпочала свою роботу Міжнародна науково-методична конференція «Робота з науково обдарованою молоддю: проблеми та перспективи», до якої долучилися науковці з Грузії, Молдови, Туркменістану, Китаю.

nauka 8

    Серед запрошених гостей – провідний фахівець в області обдарованості, професор Радбоудського університету Неймегену (Нідерланди), директор «Центру вивчення обдарованості Неймегену» Франс Монкс та видатний педагог, вчений, автор програм для обдарованих дітей, починаючи з 4-х річного віку; консультант з супроводу обдарованих і талановитих дітей/підлітків з важкими соціальними та емоційними проблемами Ганс ван Елтен; президент Малої академії наук України академік НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Станіслав Довгий; Директор Інституту обдарованої дитини НАПН України, кандидат філософських наук Максим Гальченко та ін.

nauka 9

     А вже 19 квітня у конференц-залі університету пройшов Міжнародний науково-практичний семінар, де провідні спеціалісти зі світовими іменами Франс Монкс та Ганс ван Елтен вели дискусію зі студентами НПУ та іншими учасниками засідання на тему «Сучасний погляд на обдарованість та розвиток талантів».

nauka 10

Прес-служба університету

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86