Who is online?  

We have 698 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

arhiv zast    21 лютого 2018 року у конференц-залі НПУ імені М. П. Драгоманова за ініціативи Навчально-наукового інституту неперервної освіти та кафедри інновацій та інформаційної діяльності в освіті  було проведено круглий стіл «Державна політика у сфері архівної справи: завдання та виклики», головна мета якого привернути увагу суспільства та органів влади до проблеми розвитку архівів як важливих установ національної пам’яті.

    Проректор з наукової роботи Григорій Торбін у вступному слові подякував усім працівникам архівної служби за те, що роблять дуже корисну справу для становлення студентів як фахівців, а також закцентував увагу на актуальності проблематики архівної справи для держави загалом і кожної окремої родини зокрема (наприклад, для встановлення родового та родинного зв’язку).

arhiv 1   Серед учасників круглого столу були директор Навчально-наукового інституту неперервної освіти Володимир Сергієнко та завідувач кафедри інновацій та інформаційної діяльності в освіті Галина Нестеренко.

arhiv 2     У рамках заходу було представлено звіт Голови Державної архівної служби України Тетяни Баранової.

arhiv 3     Студенти, майбутні фахівці архівної справи, довідались про нормотворчу діяльність Державної архівної служби, проведені нею заходи та її пріоритети на 2018 рік, зокрема про цифровізацію архівної справи, що зможе максимально ефективно забезпечити інформаційні потреби суспільства.

arhiv 4     Учасникам круглого столу було продемонстровано унікальні документи: найдавніший документ державних архівів України – борговий лист на бересті із давньоруського міста Звенигорода першої третини ХІІ ст.; Універсал Директорії УНР про злуку із ЗУНР; запис у метричній книзі с. Моринці про народження Т.Шевченка та Акт проголошення незалежності України.

arhiv 5   Активне обговорення і безліч запитань, поставлених доповідачу, ще раз підкреслило актуальність і зацікавленість проблематикою архівної справи.

Прес-служба університету

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86