Who is online?  

We have 284 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

vebinar 2     У рамках Модулю Жана Моне програми Еразмус+ «Соціальна згуртованість в освіті і врядуванні: Європейські студії», який втілюється викладачами Національного педагогічного університету, 31 січня 2018 з 9.00 до 12.00 год було проведено черговий вебінар на тему «Сучасні виклики європейських студій: інституційний розвиток під впливом ЄС». Відповідно до технічного завдання Модулю Жана Моне цього разу цільовою аудиторією виступили слухачі Національної академії державного управління при Президентові України – державні службовці різних рівнів: від спеціалістів місцевих адміністрацій до керівників департаментів міністерств.

    Під час вебінару розглядались надзвичайно актуальні питання розвитку ЄС та його співпраці з Україною, зокрема:

  • Що таке ЄС, спільний ринок, гармонізоване право?
  • Чому ЄС є особливим?
  • Чи дійсно ЄС здатен впливати на держави-члени та інші держави, що вступають з ним у взаємодію, ефективно й без прямого тиску?
  • Які зміни приходять у систему освіти і як має здійснюватись управління ними?

     Для проведення вебінару було запрошено кандидата філософських наук, доцента Лодзького політехнічного університету Каріну Баранцеву, яка також є експертом Модулю Жана Моне в НПУ імені М. П. Драгоманова. 

vebinar 1

    Особливу увагу під час вебінару було приділено особливостям розбудови інституційної спроможності України, зокрема в системі вищої освіти. Державні службовці могли обговорити питання впливу внутрішніх та зовнішніх чинників на розбудову інституційної спроможності, втілення реформ, впровадження Угоди про асоціацію. Проблемні питання розглядались у контексті демократичних перетворень у державі. Учасники звертали особливу увагу на впливи релігійних і культурних чинників на інституційний розвиток у системі освіти.

    Нагадаємо, що перший вебінар проводився у грудні для студентів і викладачів нашого вишу. Таким чином вдалось забезпечити синергію сфери освіти і управління.

     Організаторами заходу виступили Мар’я Нестерова – академічний координатор Модулю Жана Моне, Марина Чулаєвська – викладач Модулю Жана Моне.

Відділ міжнародного співробітництва та євроінтеграції

 

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86