Who is online?  

We have 605 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

mizhnar vidт 1      Член Наглядової ради Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова професор Морітц Гунцінґер вручив відомим академікам проф. д-р філ. Ганс-Йоахіму Глюкліху і проф. д-р філ. Міхаелю фон Альбрехту з Гейдельберзького університету (Німеччина) нагороду "Геродот Галікарнаський" за видатні досягнення у духовній, просвітницькій та гуманітарній сферах.

         Проф. Гунцінґер тісно співпрацює з фон Альбрехтом і Глюкліхом. Ця подія є безперечним доповненням до списку багатьох друзів вишу в Європі і є важливим кроком до довгострокової співпраці між університетами.

 

Von Albrecht

    Міхаель фон Альбрехт – німецький вчений і перекладач, а також латиномовний поет. У 1964 році фон Альбрехт був призначений професором класичної філології в Університеті Гейдельберга, де він працював до виходу на пенсію у 1998 році. Він також був гостьовим професором в Університеті Амстердаму та непостійним членом Інституту передових досліджень в м. Прінстон у 1981 році. Дослідження Міхаеля фон Альбрехта зосереджено на давній музиці, римській літературі, історії та порівняльній літературі. Його двотомна історія римської літератури, яка була перекладена на вісім мов, є аналогом майстрів римської прози. Він також робив переклади текстів Вергілія та Овідія з латині. З 1996 року є постійним членом Академії “Europaea”. У 1998 році отримав почесну докторську ступінь Арістотельського університету в Салоніках. За переклади з латині був нагороджений премією імені Йоганна Генріха Воссау 2004 році.   

Glucklich MH 21.11.2015

       Ганс-Йоахім Глюкліх – німецький філолог, який спеціалізується на давніх мовах. З 1973 р. спеціалізується на латинській мові, а з 1980 р. – і на грецькій. Працював у Національному навчальному семінарі для вчителів у Майнці. У 1981 році став почесним професором дидактики стародавніх мов у Гейдельберзькому університеті. Видавець серії “Consilia і Exempla”, а також сучасних шкільних видань давніх авторів (Гай Юлій Цезар, Катулл, Плавт, Вергілій, Теренс). Важливим дидактичним творінням є "лінійне декодування" як метод розробки тексту. Він є автором відповідного дидактичного підручника "Lateinunterricht, дидактика та методологія" (1978, 1993).

Довідка. Гейдельберзький університет є державним дослідницьким університетом в м. Гейдельберг, Баден-Вюртемберг, Німеччина. Заснований в 1386 році за наказом папи Урбана VI, є найстарішим університетом Німеччини та одним із найстаріших у світі. Це був третій університет, створений у Священній Римській імперії. Університет пишається 56 лауреатами Нобелівської премії. За кількістю лауреатів є першим у Німеччині, четвертим у Європі та 13-м у світі.

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86