Who is online?  

We have 102 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

KONF U M Zast      Нещодавно на факультеті української філології та літературної  творчості імені Андрія Малишка Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова спільно з Інститутом української мови НАН України була проведена Міжнародна наукова конференція «Українська мова в просторово-часовому вимірі». Співорганізаторами конференції стали Uniwersytet Warszawski Wydział Lingwistyki Stosowanej Katedra Ukrainistyki, Ludwig-Maximilians-Universität München Institut für Slavische Philologie, Prešovská univerzita v Prešove Filozofická fakulta Inštitút ukrajinistiky a stredoeurópskychštúdií, Szegedi Tudományegyetem Szláv Intézet Szláv Filológiai Tanszék.

 

      Актуальність обраної проблематики для проведення міжнародної конференції не викликає сумнівів, оскільки в  сучасних  умовах  існування української  державності  саме  мова є  виявом самоутвердження нації. У роботі міжнародної конференції взяли участь досвідчені і молоді вчені, аспіранти та студенти провідних вищих навчальних закладів.

    Робота Міжнародної наукової конференції «Українська мова в просторово-часовому вимірі» традиційно відбувалася у формі пленарного засідання та засідання наукових секцій, які пройшли на високому науково-теоретичному рівні у формі дискусій із поміркованою полемікою та значним зацікавленням як молодих учених, так і студентської молоді.

   У наукових доповідях, проголошених на пленарному засіданні, порушено актуальні питання української мови в контексті глобалізації мовно-інформаційного простору, лінгвокогнітивної та соціолінгвістичної парадигми українського слова, семантико-функційних і комунікативно-прагматичних аспектів граматичної системи української мови.

    Обрана тема конференції слугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики. У зв’язку з актуальністю порушених питань за результатами конференції опубліковано 10 серію наукового часопису Національного педагогічного  університету імені М.П. Драгоманова «Проблеми граматики і лексикології української мови».

Кафедра української мови

факультету української філології

та літературної творчості імені Андрія Малишка

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86