Who is online?  

We have 226 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

   rector 10У перший день літа у КНУ імені Тараса Шевченка відбулась зустріч з Нобелівським лауреатом з економіки (2002 р.) Верноном Смітом, яку відвідав ректор НПУ імені М.П. Драгоманова Віктор Петрович Андрущенко. Темою зустрічі була експериментальна економіка.

    «Тема, що обговорювалась, здавалося б, далека від завдань підготовки нового вчителя. А між тим, моральний (ширше – духовний) аспект економічної діяльності, який відтінив вчений, безпосередньо стосується педагога. Економіка, підкреслив спікер, має бути моральною.

Поділяючи і продовжуючи цей висновок, зазначу: економічну моральність дитині, насамперед, має подарувати вчитель. Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, яка теж завітала на зустріч, актуалізувала питання формування цілісної платформи сучасної молоді. Гадаю, наш університет має запропонувати відповідну програму, яка б охопила теоретичні і практичні моменти сучасної аксіології», – ділиться враженнями й власними роздумами Віктор Петрович.

   Пропонує ректор студентам та викладачам також ознайомитися з книгою В. Сміта та його колег, Р. Шеремета та О. Романенко, «Реформація: успіх Європи і шанс для України» (К., 2017), подаровану йому вченим, яка нині зберігається у фонді наукової бібліотеки НПУ імені М. П. Драгоманова.

Прес-служба університету

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86