Who is online?  

We have 32 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

index      Шановні колеги – студенти, викладачі, співробітники!

    Звернутись до Вас змушує мене ситуація, що склалась у студентському середовищі у зв’язку з виборами нового керівництва студентського самоуправління. Дві групи студентів однаково амбітно претендують на лідерство та створення власних інституцій: а) студентського самоуправління; б) студентського парламенту. Це збуджує емоції, пристрасті, породжує суперечності, які розхитують університет, відволікають від основного виду його діяльності – навчально-виховного процесу.

      Загострення дискусії між студентами спричиняється також позауніверситетським чинником, зокрема зусиллями суб’єктів, зацікавлених у дестабілізації ситуації в країні, що є одним із проявів гібридної війни, яка ведеться проти  української держави країною-агресором.  Ми маємо знайти порозуміння, згуртуватись, дати відсіч пособникам агресора, захистити студентів й університет, підняти його авторитет на ще більш високий рівень. 

      Категорично заявляю: обидві групи студентів мають на самовизначення цілком законне право й повинні вирішувати це питання виключно самостійно й демократично. Ніякого втручання адміністрації у діяльність студентів не буде.

     Прошу студентів та керівників означених групп сісти за стіл перемовин, організувати конструктивну й толерантну дискусію, опрацювати можливе рішення й винести його на засідання Вченої Ради університету.

    Зі свого боку обіцяю уважний розгляд усіх можливих пропозицій й абсолютну підтримку самостійного волевиявлення студентів. Ми зобов’язані відшукати й реалізувати оптимальне рішення.

   Керівників структурних підрозділів, деканів, кураторів академічних груп прошу допомогти студентам відшукати порозуміння, організувати співпрацю. Ваш академічний досвід, проникливий розум й організаторські здібності  сьогодні, як ніколи, необхідні молоді.

   Наша основна активність має бути зосереджена на підвищенні якості навчального процесу, організації студентських наукових практик, розвитку академічної мобільності. Нині в Україні здійснюється широкоформатна реформа освітньої галузі. Головний концепт визначають Закон України «Про освіту» та амбітний проект «Нова українська школа». Реалізація цих стратегічних документів потребує наших консолідованих зусиль.  Закликаю Вас до співпраці.

   Драгоманівський  університет завжди був, є і має залишатися визнаним лідером педагогічної освіти держави. У ньому домінує чистота і порядок, атмосфера толерантності й довіри. Дякую колективу – викладачам, студентам, співробітникам – за самовіддану працю і згуртованість.

 

З повагою

ректор НПУ імені М.П.Драгоманова

Віктор Андрущенко

10.04.2018 р.

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86