Who is online?  

We have 233 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

zastavka 1  Засідання Вченої ради Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, що відбулось 23 лютого 2017 року, відзначилось превалюючим мистецьким характером та високоповажними гостями, серед яких були Герой України, генеральний директор-художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П. Вірського Мирослав Михайлович Вантух, Герой України, народний артист України Анатолій Несторович Паламаренко та Генеральний директор Київського національного академічного театру оперети, народний артист України, голова Національної спілки театральних діячів Богдан Дмитрович Струтинський.

  НПУ імені М. П. Драгоманова та Київський національний академічний театр оперети підписали угоду про співпрацю, що буде спрямована на розвиток художньої культури нашого вишу. «Художня культура, – зауважив ректор університету, професор В. П. Андрущенко, – лише тоді западає в душу, і вона відтворює її, коли ми торкаємося до неї у практичний спосіб, адже є такі речі, які самою теорією не осягнеш. І у цей складний для країни час, коли вона перебуває у стані війни, нам слід теж дбати про зброю, але духовну, ту, яка нас консолідуватиме, допоможе і спрямує до духовних висот».

 

VR 2

   Про діяльність студентських художніх колективів факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського як умова конкурентоспроможності майбутніх фахівців відзвітували декан факультету, професор В. І. Федоришин та голова робочої групи, професор Б. І. Андрусишин. Василь Федоришин відзначив, що конкурентоспроможність як одна із найголовніших умов професійної успішності випускника забезпечується формуванням як професійних якостей (виконавські уміння, художньо-інтерпретаційні здібності, педагогічна майстерність), так і особистісних характеристик фахівця (управлінські уміння, комунікативність, креативність, толерантність). Ці якості якнайкраще формуються у процесі колективної музичної та хореографічної діяльності, яка активно проводиться на факультеті. Сьогодні там діє 14 навчально-творчих художніх колективів (5 хорів, 3 оркестри та 6 ансамблів), серед яких мішаний хор «Дзвін» (художній керівник – проф. Г. Савчук), народний хор «Червона калина» (художній керівник – проф. Д. Радик), хор регентів (художній керівник – проф. Д. Болгарський), жіночий хор «Павана» (художній керівник – проф. Л. Байда), хор іноземних студентів (художній керівник – доц. І. Коваленко), камерний оркестр (художній керівник – проф. В. Федоришин), чоловічий квартет «Ясени» (художній керівник – проф. Р. Іванський), ансамбль бандуристів (художній керівник – ст. викл. В. Петренко), оркестр українських народних інструментів (художній керівник – викл. А.  Семеляк), хореографічний ансамбль з класичного танцю (художні керівники – ст. викл. С. М ’ ялківська та Т. Боровик), українського народного танцю (художній керівник – В. Шкоріненко), танців народів світу (художній керівник – доц. Н. Воронов). Була представлена на засіданні і концертна програма, що стала наочним підтвердженням справді високого рівня підготовки фахівців НПУ імені М. П. Драгоманова та їх конкурентоспроможності на ринку праці.

   Учасники засідання перейнялись душевним запалом та ще раз переконались у талановитості наших студентів та професіоналізмі художніх керівників колективів університету. А Віктор Андрущенко, ректор університету, на завершення зазначив: «Відповідно до концепції «Нова українська школа. Простір освітніх можливостей» учитель має бути привабливою особистістю. Така особистість формується завдяки багатьом чинникам, проте, найпершим серед них все-таки залишається мистецьке виховання та уміння володіти високою художньою культурою. Саме у цьому контексті відбувається підготовка вчителя у НПУ імені М. П. Драгоманова, у чому ми сьогодні ще раз переконались».

   У зв’язку зі зростанням соціального запиту та бажанням університету посилити практичну підготовку студентів виникла необхідність у створенні факультету психології в НПУ імені М. П. Драгоманова.  На засіданні Вченої ради було розглянуто питання щодо створення цього підрозділу, зокрема, затвердження розробленого Положення та структури факультету. Ректор університету, професор В. Андрущенко наголосив, що головне у створенні підрозділу – доцільність його функціонування та забезпеченість інтересів і потреб студентів. І завдання, яке сьогодні стоїть перед тими, хто очолить його – сформувати концепцію психологічної підготовки майбутніх педагогів, визначити технології, які формуватимуть психологічні компетенції вчителя.

 

Прес-служба університету

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86