Who is online?  

We have 194 guests and no members online

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Пошук у Google  

   

dist16 січня 2017 на засіданні ректорату Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова обговорювалось питання реалізації одного із стратегічних завдань університету на 2017-2020 р.р., яке поставив у своїй грудневій звітній доповіді ректор університету академік Віктор Петрович Андрущенко. Зазначена тема надзвичайно актуальна. Доповідь зробив проректор з дистанційної освіти та інноваційних технологій навчання професор Кудін А.П.. В обговоренні взяли участь декан факультету іноземної філології професор Зернецька А.А., декан факультету української філології на літературної творчості імені Андрія Малишка професор Висоцький А.В. Прийнято ряд важливих рішень.

Ректорат констатує, що в університеті створені всі необхідні умови для розвитку дистанційного навчання в навчальних підрозділах університету:

технічні (введено в експлуатацію Датацентр НПУ імені М.П.Драгоманова – місце для розгортання віртуальних навчальних середовищ факультетів),

наявність відповідного програмного забезпечення (ліцензійне системне ПЗ отримано в рамках ІТ-академії Майкрософт, спеціальне ПЗ виготовлене розробниками університету),

методична підтримка (здійснюється новоствореним Центром цифрових технологій навчання НПУ імені М.П.Драгоманова),

кваліфіковане кадрове забезпечення (спеціалісти з ІТ-галузі готуються на новій спеціальності «Інженерія програмного забезпечення», студентське конструкторське бюро (СКБ), підготовлені фахівці з виготовлення електронних книг, модератори сайтів і систем Moodle на факультетах).

Підготовлений фундамент для виготовлення навчального контенту нового покоління – електронна бібліотека обсягом 5800 цифрових книг і 45 сайтів на порталі університету. Апробовані інтернет-адаптовані системи управління навчальним процесом через сайт факультету.

«Подякою ректора» відзначена група програмістів СКБ факультету інформатики: студент 4 курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» - Коваль Роман; студент 3 курсу спеціальності «Інформатика» Олексієнко Ілля; студент 4 курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Чернятін Олександр.

Наступним етапом розвитку дистанційних технологій навчання є перехід університету на змішане навчання студентів денної форми навчання, в тому числі, посередництвом смартфонів. Експеримент у 2016-2017 н.р. проводиться на пілотних спеціальностях чотирьох факультетів університету: інформатики (декан факультету доцент Франчук В.М.), фізичного виховання та спорту (декан факультету професор Тимошенко О.В.), української філології на літературної творчості імені Андрія Малишка (декан факультету професор Висоцький А.В.) та іноземної філології (декан факультету професор Зернецька А.А.).

З метою подальшого розвитку дистанційних технологій навчання як одного із стратегічних напрямків інноваційного розвитку педагогічного університету ректорат ухвалює:

1. Ввести до п. 2. «Положення про рейтингове оцінювання діяльності викладачів НПУ імені М.П.Драгоманова» підпункт 2.14 (показники навчально-методичної роботи) у такій редакції:

«Кількість апробованих в навчальному процесі електронних курсів в оболонці Moodle з такими показниками апробації: 100% реєстрація студентів групи з мінімальною середньою семестровою активністю студентів на курсі 30» - 100 балів.

2. До 27 січня 2017 року створити авторські колективи з викладачів для підготовки та організації апробації електронних курсів в оболонці Moodle.

(відповідальні – завідувачі кафедр університету, викладачі, які ведуть теоретичні дисципліни на пілотних спеціальностях).

3. Організувати при Мультимедіа-центрі в гуманітарному корпусі постійно діючі курси. підготовки мережевих викладачів гуманітарних факультетів (протягом другого семестру 2016/2017 н.р.)

(відповідальні – завідувач кафедри програмної інженерії, доцент Мучник М.М.).

4. З метою отримання лінійки ліцензійних програмних продуктів і можливості в отриманні сертифікатів провідного розробника в ІТ-галузі фірми Microsoft підписати дворічну угоду про створення в НПУ імені М.П.Драгоманова «ІТ-Академії Microsoft» на 2017-2018 роки (до 10 лютого 2017 р.).

(відповідальні –декан факультету інформатики, доцент Франчук В.М.)

5. Контроль за виконанням рішення покласти на проректора з дистанційної освіти та інноваційних технологій навчання, професора Кудіна А.П.

 

   

Contacts

Address: 
9, Pyrogova st.
01601, Kyiv
Ukraine
Reception Phone: 
(+38 044) 234-11-08
   

Admission for foreigners

Address: Room 243 (Foreign students department),
9, Pyrogova st., 01601 Kyiv, Ukraine
 
Monday-Friday, 9.00-13.00, 14.00-17.00
 
Tel.: (+38 044) 239-30-86