Репозитарій НПУ  

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Центр діаспори  

logo crd

   

АВ НПУ  

   

Наш логотип  

НПУ

   

Пошук у Google  

   

З 21 листопада 2019 року відомості на сайті не оновлюються. Сайт закритий!

   

Магістратура. Інститут високих технологій КНУ імені Тараса Шевченка

  • ivan
  • Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
12 років 10 місяців тому #1275 від ivan
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Інститут Високих Технологій (ІВТ) є організаційним і навчально-науковим структурним підрозділом Київського національного університету імені Тараса Шевченка, статус якого рівний статусу факультету .

В основі створення у 2009 році Інституту високих технологій (ІВТ) Київського Національного університету імені Тараса Шевченка лежить ідея фундаментального міждисциплінарного підходу для підготовки науковців нового покоління.

Основними завданнями ІВТ є: створення цілісної системи підготовки та перепідготовки дослідників нової генерації, здатних розв’язувати проблеми сучасних природничих наук, проводити наукові дослідження, які вимагають глибоких фундаментальних міждисциплінарних знань, творчого мислення, навичок роботи на найсучаснішому дослідницькому та технологічному обладнанні; об’єднання науково-педагогічних кадрів для розв’язання найбільш актуальних науково-технічних проблем сьогодення, а саме – проведення комплексних досліджень з використанням високих технологій природи живого та досліджень з фізики, хімії, біології та технології, які безпосередньо або опосередковано торкаються цієї проблеми; розв’язання певних проблем енергетики: пошуку нових джерел енергії, економічно вигідних та екологічно чистих засобів її використання; моделювання та створення приладів, пристроїв та систем на основі нових наукових розробок.

З самого початку свого існування ІВТ націлений на підготовку дослідників нового покоління, у яких під час навчання буде сформований широкий світогляд, творче мислення, вміння розв'язувати нестандартні задачі, розуміння необхідності тісної наукової міжнародної співпраці. Широкі фундаментальні міждисциплінарні природничі знання, разом з продуманою гуманітарною підготовкою, сам психологічний клімат в ІВТ сприяють формуванню високопрофесійного, освіченого, інтелігентного, доброзичливого фахівця, якому під силу розв'язання задач в майбутньому в різних сферах людської діяльності.

До складу Інституту входять чотири кафедри:

Нанофізики конденсованих середовищ
Супрамолекулярної хімії та біохімії
Молекулярної біології, біотехнології та біофізики
Математики, теоретичної фізики та комп'ютерних технологій

З 1 вересня 2010 року в ІВТ розпочато навчання в магістратурі за спеціальністю "Високі технології"

Структура Науково-дослідної частини Інституту високих технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Відділ „Технології матеріалів та структур на їх основі”

НДЛ „Фізики і техніки напівпровідників”

Відділ „Методів досліджень властивостей матеріалів та структур на їх основі”

НДЛ „Автоматизації наукових досліджень”

Відділ „Прикладних розробок та впроваджень”

Головна мета ІВТ: підготовка висококваліфікованого спеціаліста в галузі високих технологій, що займається науковими дослідженнями на стиці природничих наук, розробкою і впровадженням наукоємних технологій у сферах наукової діяльності та виробництві.

Спеціальність і кваліфікаційний рівень: випускник ІВТ отримує отримує ступінь магістра за спеціальністю «високі технології» з записом у дипломі - «магістр високих технологій».

Вступ до інституту: студентами ІВТ можуть стати бакалаври, випускники природничих і математичних факультетів (фізики, радіофізики, хіміки, біологи, математики, кібернетики..).

Фахові випробування:

спеціальність
іноземна мова

Фахове випробування (співбесіда) зі спеціальності проводиться по базовій спеціальності отриманій абітурієнтом в бакалавратурі.

Навчальний процес: : на початку навчання студенти ІВТ отримують необхідний об’єм знань з суміжних до своєї базової освіти наук. Бакалаври фізико-математичного напрямку слухають лекції з біології і хімії, бакалаври хімічного напрямку - з фізики і біології, бакалаври біологічного напрямку – з фізики і хімії. Вподальшому студенти слухають лекції з базової спеціальності, лекції міждисциплінарного циклу, лекції за вибором. Цикли лекцій, що слухають студенти комплексно охоплюють основні актуальні напрямки і тенденції в галузях високих технологій. Кожний лекційний курс має цикл лабораторних робіт для практичного засвоєння матеріалу.

Студенти ІВТ: в 2010 році було здійснено перший набір бакалаврів в магістратуру з різних ВУЗів і міст Україні. Так серед студентів ІВТ є випускники-бакалаври Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Києво-Могилянської академії, Національного технічного університету України (КПІ), Донецького національного університету, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Аспірантура і докторантура: ІВТ здійснює навчання аспірантів як з відривом від виробництва так і без відриву від виробництва.

Викладачі: лекції, семінари, лабораторні роботи для студентів ІВТ проводять доктори і кандидати наук, що мають значний досвід викладання в КНУ імені Тараса Шевченка, зарубіжних університетах, мають великий практичний досвід роботи в наукових установах Національної академії наук України і на виробництві.

Практика: підготовка сучасного фахівця неможлива без проходження практики на сучасному обладнанні. Студенти ІВТ проходять практику на сучасному обладнанні в лабораторіях Київського національного університету імені Тараса Шевченка, на підприємствах відповідного профілю, в провідних науково-дослідних інститутах НАНУ: Науково-дослідному інституті мікроприладів, Інституті молекулярної біології і генетики, Інституті органічної хімії, Інституті фiзики напiвпровiдникiв ім. В.Є.Лашкарьова, лабораторіях КНУ імені Тараса Шевченка.

Міжнародна співпраця: викладачі і співробітники ІВТ співпрацюють і проводять спільні наукові дослідження з провідними університетами і інститутами світу: Institut des Nanotechnologies de Lyon (France), Institut national des sciences appliquees de Lyon (France), Ecole Centrale de Lyon (France), Hahn-Meitner-Institut Berlin (Deutschland), Politecnico di Torino (Italy), Leibniz-Institut fur Molekulare Pharmakologie, (Deutschland), Karlsruhe Institute of Technology, (Deutschland), University of Cambridge (United Kingdom), L'Université Claude Bernard Lyon (France), Université de Montréal (Canada), Middle East Technical University (Turkey), National Chiao Tung University (Taiwan), National American University – Denver (USA), Albert Einstein College of Medicine of Yeshiva University (USA).

Стажування за кордоном: кращі студенти ІВТ, оформивши індивідуальні плани навчання, мають можливість проходити стажування в закордонних інститутах і університетах, отримують досвід роботи з сучасним науковим обладнанням, знайомляться з новими методами досліджень, вчаться працювати в інтернаціональних наукових групах.

Проживання:всі студенти ІВТ забезпечуються гуртожитком на території студентського студмістечка за 5-7 хвилин неспішної ходи від лекційних аудиторій.

Кафедри ІВТ: ІВТ складається з 4-х кафедр, що займаються навчанням студентів.

Кафедра нанофізики конденсованих середовищ забезпечує викладання курсів фізичного напрямку, займається науково-дослідною роботою: створенням і дослідженням напівпровідникових гетероструктур, наноструктурованих напівпровідникових матеріалів, наночастинок в твердотільній матриці та рідинах, квантових точок, фотонних кристалів, пористих напівпровідників і діелектриків, аерогелів, нанотрубок, нанокераміки, високотемпературних надпровідників, органічних напівпровідників та досліджуються їх фізичні властивості. Роботи направлені на встановлення фундаментального зв'язку: хімічний склад - атомна структура - мікроструктура - макровластивості. Вивчається роль поверхні та розмірних ефектів у формуванні макровластивостей - електричних, електронно-оптичних, люмінесцентних. Теоретично та експериментально досліджуються прилади спінтроніки, опто- та нано-електроніки: сонячні елементи, хімічні та газові сенсори, радіаційні сенсори, твердотільні джерела водню. Основні експериментальні методики включають електронну та атомно-силову мікроскопію, оптичну спектроскопію, інфрачервону Фур'є спектроскопію, фотолюмінесценцію, методи спінового резонансу, електрофізичні та фотоелектричні методи. Кафедра працює в тісній взаємодії з вченими біологами і хіміками.

Завідувач кафедри: професор, д. ф.-м. н. Скришевський Валерій Антонович

Кафедра супрамолекулярної хімії та біохімії забезпечує викладання загальної та неорганічної хімії, квантової хімії, фізичної та аналітичної хімії, хімії високомолекулярних сполук, колоїдної та органічної хімії, а також курсів, присвячених галузям знань на перетині хімії, фізики, матеріалознавства, біології, комп'ютерних технологій. Викладачі кафедри активно працюють в галузі супрамолекулярної хімії, медичної хімії, матеріалознавства, нанотехнологій. Наукова робота на кафедрі проводиться за напрямками, які є актуальними і вимагають поєднання знань та вмінь у різних галузях природничих наук. Зокрема, це дослідження супрамолекулярних асоціатів та структур сучасними фізичними методами; розробка технологій отримання хімічних речовин з метою пошуку нових лікарських засобів; фотоніка органічних молекул; отримання модифікованих пептидів та дослідження їх поведінки в моделях біологічних об'єктів, пошук нових багатофункціональних матеріалів, комп'ютерні розрахунки біологічної активності.

Завідувач кафедри: професор, д. хім. н. Комаров Ігор Володимирович

Кафедра молекулярної біології, біотехнології та біофізики забезпечує викладання курсів біологічного напрямку, займається дослідженням фізико-хімічних механізмів функціонування живого на різних рівнях організації, структурних механізмів взаємодії біополімерів між собою та з низькомолекулярними речовинами, впливу фізико-хімічних факторів на клітинний метаболізм, in silico дизайном нових сполук з високою активністю щодо заданих молекулярних мішеней та розробкою високоафінних біосенсорів нового покоління.

Завідувач кафедри: член-корр. АНУ, професор, д. б. н. Говорун Дмитро Миколайович

Кафедра теоретичної фізики, математики та комп'ютерних технологій забезпечує підготовку студентів з математики, загальної та теоретичної фізики та комп'ютерних технологій. Співробітники кафедри працюють над концепцію ефективної сприйнятливості в рамках якої, зокрема, розробляється теорія скануючої оптичної мікроскопії ближнього поля і надшвидкої скануючої оптичної мікроскопії ближнього поля, досліджується вплив форми частинок субмоношарового покриття на поверхні металу на формування поверхневого плазмон-поляритону та можливість реєстрації форми молекулярних органічних структур методом поверхневого плазмон-поляритонного резонансу. Ведеться розробка теорії еліпсометрії тонких плівок субмоношарових покриттів поверхні наночастинками.

Завідувач кафедри: професор, д. ф.-м. н. Лозовський Валерій Зіновійович

Адміністрація Інституту високих технологій:

Директор Інституту високих технологій:

Третяк Олег Васильович, д. ф-м. наук,aкадемік Академії педагогічних наук України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, заслужений діяч науки і техніки України

Заступник директора Інституту з навчальної роботи

Ільченко Володимир Васильович, доцент, к. ф-м. наук

Заступник директора інституту з наукової роботи:

Комаров Ігор Володимирович, професор, д. хім. наук

Заступник директора Інституту з НПР:

Костенко Віктор Іванович, к. ф-м. наук

Адреса: Україна, м. Київ, просп. Глушкова 4г.

Телефони:

+38 (044 ) 521-35-66
+38 (044 ) 521-33-43

iht.univ.kiev.ua/

Будь-ласка, Увійти , щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.136 секунд
Працює на Форум
   

Короткі новини

Тренінг з модуля "Управління командою" в підприємницькому клубі НПУ Dragomanov StartUp Club

seminar trening     21 та 28 листопада з 16:30 у арт-просторі SKLO Підприємницький клуб НПУ Dragomanov StartUp Club  проводитиме тренінг з модуля "Управління Командою"! 

     До тренінгу будуть залучені бізнес-тренери від партнерів НПУ імені М.П. Драгоманова - Освітній Хаб міста Києва. Під час заходу учасники отримають знання про те, що таке команда, у чому її відмінність з робочою групою,  які є етапи формування команди, як діяти на тій чи іншій стадії лідеру чи керівнику, спробують свої сили у командоутворенні та лідерстві, отримають навички розпізнавання команди, її створенні та управлінні. 

Детальніше...

Конкурс "Об'єднані мрією"

atest zastЗапрошуємо долучитися до конкурсу!

    Інтернет-видання iPress.ua, Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик, за підтримки народного депутата України Ірини Верещук, оголошують Всеукраїнський молодіжний конкурс есе "Об’єднані мрією", цього року присвячений річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України.

       Детальніша інформація за посиланням >

Пресслужба університету

Тиждень української мови на факультеті української філології

mova zast

   Шановні студенти, викладачі та співробітники університету! Щорічно на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова відбуваються заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Цього року для вас підготували доволі насичену програму, з якою можна ознайомитися нижче. Щиро запрошуємо долучитися до нашого святкування!

Детальніше...

"Мелодія серця" - звітний концерт факультету мистецтв імені А. Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова

melodija serca   Колектив факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова щиро запрошує  на щорічний звітний концерт "Мелодія серця", який відбудеться 6 листопада 2019 року в Національній філармонії України (вул. Володимирська, 2).
     "Мелодія серця" - це щорічний звітний концерт факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М. П. Драгоманова, який цього року охоплює ще й Міжнародний фестиваль-конкурс "Україна єднає світ" і приурочений до 185-річчя від створення нашого університету. Тому перед концертом відбудеться пресконференція за участі ректорату та деканів факультетів НПУ імені М. П. Драгоманова.
Детальніше...

Конкурси по програмі Erasmus+

erasmus   Запрошуємо взяти участь в конкурсах по програмі Erasmus+:

1. Конкурс для студентів факультету іноземної філології на отримання стипендій на стажування в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина).

  1. Відповідно до умов проекту студенти (бакалаври 2-3 курсів, магістри 1 курсу), мають можливість навчатися в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина) упродовж весняного семестру 2019-2020 навчального року. Детальніше...
   

 НПУ імені М.П. Драгоманова у соціальних мережах

   

двд

Підготовка до ЗНО  

Distant 2

   

Шукаю роботу  

шукаю роботу

   

Обери сам  

диципліна за вибором

   

Корпоративна пошта  

email

   

Горизонт-2020  

Horizon2020

   

АРПУЄ  

book konst 

Педагогічна Конституція Європи: прийняття та реалізація

   

Рейтинги  

   

Хто на сайті?  

На сайті 183 гостей та користувачі відсутні

   

Канал новин  

   

Вхід