Репозитарій НПУ  

   

Sikorsky Challenge  

   

SCEGES  

plakat

   

Центр діаспори  

logo crd

   

АВ НПУ  

   

Наш логотип  

НПУ

   

Пошук у Google  

   

З 21 листопада 2019 року відомості на сайті не оновлюються. Сайт закритий!

   
× Дискусія організована у вигляді обговорень окремих доповідей, підготовлених українськими експертами. Кожна доповідь присвячена окремому аспекту демократичного розвитку держави і суспільства.
Будемо вдячні за Вашу активну участь у цій дискусії, коментарі та власні думки щодо запропонованого аналізу.
Коментарі, які стосуються кожної окремої доповіді, будуть узагальнені та опубліковані, відкриваючи більш широке публічне обговорення того, що необхідно зробити для сприяння демократичним реформам в Україні.
Щоб залишити свій коментар, Вам необхідно зареєструватись. Модератори форуму залишають за собою право вилучати повідомлення, що містять прямі чи непрямі образи інших користувачів ресурсу, в тому числі за етнічною, національною, расовою чи релігійною приналежністю, нецензурні висловлювання, висловлювання порнографічного чи сексуального характеру, висловлювання, що мають на меті провокування різкої реакції інших учасників форуму, що містять рекламу, комерційні повідомлення, а також ті, що не мають інформаційного навантаження та не стосуються тематики форуму.

Політична залученість громадян.

  • Любов Марголіна
  • Автор теми
  • Відвідувач
  • Відвідувач
13 років 4 місяців тому #1230 від Любов Марголіна
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
а) Громадяни беруть участь у політиці (мінімальна вимога – ті, хто має право, голосують);
б) Громадяни цікавляться суспільними справами, уважні до них та поінформовані.

Політична залученість громадян (І. Бекешкіна)

На основі аналізу широкого масиву даних національних і порівняльних міжнародних соціологічних досліджень, експертних оцінок досліджуються особливості залученості українських громадян до політичних процесів. Зазначається, що участь українських громадян у політиці є процесом неоднозначним. З одного боку, громадяни доволі активно цікавляться політичними подіями – читають про них у пресі, дивляться по телевізору, активно обговорюють із родичами, друзями та знайомими. Особливо зріс інтерес до політики після “помаранчевої революції”, далі він поволі стихав, проте й зараз інтерес громадян до політики є на середньому рівні порівняно з країнами Європейського Союзу. З іншого боку, люди визнають, що політика для них занадто складна та що їм важко розбиратися в політичних подіях. Дослідження рівня обізнаності з певних питань, що дискутуються в суспільстві, виявляє, що рівень компетентності громадян справді доволі низький.
Тип політичної участі громадян України визначається як активне споглядання. В Україні й досі вкрай слабко розвинена учасницька політична культура, розуміння громадянами свого права вимагати від політиків роботи на задоволення інтересів громадян. Власне, єдиним реальним механізмом практичної участі громадян у політиці виступають вибори. Громадські організації за найактивнішої підтримки міжнародних донорських організацій багато зробили для того, щоб вибори в Україні були чесними й справедливими. Водночас вибори так і не стали справжнім механізмом впливу громадян на владу, оскільки після виборів політичні сили, що приходять до влади, починають діяти незалежно від волі виборців, які їх у владу делегували. Окрім того, сама виборча система та стан багатопартійної системи в Україні зумовлюють відсутність зв’язків політичних сил, що перемогли на виборах, із виборцями, їхніми потребами та интересами.
На основі аналізу особливостей залученості українських громадян до політичних процесів формулюються висновки й рекомендації для поєднання зусиль національного громадянського суспільства та міжнародних донорських організацій, які доцільно спрямувати в такі сфери:
1. Сприяння формуванню політичної компетентності громадян, зокрема через підтримку та поширення результатів аналітичної роботи та експертних оцінок незалежних дослідницьких центрів і громадських організацій, що працюють у різних сферах публічної політики.
2. Сприяння формуванню демократичної багатопартійності. Йдеться насамперед про просвітницьку діяльність щодо ролі політичних партій у сучасних демократичних системах: принципи їх побудови, розвиток внутрішньої партійної демократії, формування зрозумілих і послідовних партійний програм, розвиток різних форм зв’язку з виборцями в міжвиборчий періиод, прозорі для суспільства джерела фінансування тощо.
3. Сприяння формуванню політичної учасницької культури. Зокрема дуже важлива просвітницька робота з громадянами і особливо з молоддю задля підвищення їхньої обізнаності щодо своїх прав і можливостей впливу на владу та підтримка пілотних проектів на рівні окремих місцевих громад (там, де активно діють НДО) щодо організації комплексного впливу громадян на владу та контролю за її діяльністю (виконання виборчих обіцянок, контроль за використанням місцевого бюджету, контроль за реакцією органів влади на звернення громадян тощо).

З текстом доповіді можна ознайомитись у прикріпленому файлі (див. нижче)

Вкладений файл:

Назва файлу: 12.pdf
Розмір файлу:357 KB
Долучення:

Будь-ласка, Увійти , щоб приєднатись до розмови.

Модератори: Любов Марголіна
Час відкриття сторінки: 0.485 секунд
Працює на Форум
   

Короткі новини

Тренінг з модуля "Управління командою" в підприємницькому клубі НПУ Dragomanov StartUp Club

seminar trening     21 та 28 листопада з 16:30 у арт-просторі SKLO Підприємницький клуб НПУ Dragomanov StartUp Club  проводитиме тренінг з модуля "Управління Командою"! 

     До тренінгу будуть залучені бізнес-тренери від партнерів НПУ імені М.П. Драгоманова - Освітній Хаб міста Києва. Під час заходу учасники отримають знання про те, що таке команда, у чому її відмінність з робочою групою,  які є етапи формування команди, як діяти на тій чи іншій стадії лідеру чи керівнику, спробують свої сили у командоутворенні та лідерстві, отримають навички розпізнавання команди, її створенні та управлінні. 

Детальніше...

Конкурс "Об'єднані мрією"

atest zastЗапрошуємо долучитися до конкурсу!

    Інтернет-видання iPress.ua, Міжнародний центр Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик, за підтримки народного депутата України Ірини Верещук, оголошують Всеукраїнський молодіжний конкурс есе "Об’єднані мрією", цього року присвячений річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України.

       Детальніша інформація за посиланням >

Пресслужба університету

Тиждень української мови на факультеті української філології

mova zast

   Шановні студенти, викладачі та співробітники університету! Щорічно на факультеті української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ імені М.П. Драгоманова відбуваються заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Цього року для вас підготували доволі насичену програму, з якою можна ознайомитися нижче. Щиро запрошуємо долучитися до нашого святкування!

Детальніше...

"Мелодія серця" - звітний концерт факультету мистецтв імені А. Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова

melodija serca   Колектив факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М.П. Драгоманова щиро запрошує  на щорічний звітний концерт "Мелодія серця", який відбудеться 6 листопада 2019 року в Національній філармонії України (вул. Володимирська, 2).
     "Мелодія серця" - це щорічний звітний концерт факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського НПУ імені М. П. Драгоманова, який цього року охоплює ще й Міжнародний фестиваль-конкурс "Україна єднає світ" і приурочений до 185-річчя від створення нашого університету. Тому перед концертом відбудеться пресконференція за участі ректорату та деканів факультетів НПУ імені М. П. Драгоманова.
Детальніше...

Конкурси по програмі Erasmus+

erasmus   Запрошуємо взяти участь в конкурсах по програмі Erasmus+:

1. Конкурс для студентів факультету іноземної філології на отримання стипендій на стажування в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина).

  1. Відповідно до умов проекту студенти (бакалаври 2-3 курсів, магістри 1 курсу), мають можливість навчатися в Університеті Кобленц-Ландау, (Німеччина) упродовж весняного семестру 2019-2020 навчального року. Детальніше...
   

 НПУ імені М.П. Драгоманова у соціальних мережах

   

двд

Підготовка до ЗНО  

Distant 2

   

Шукаю роботу  

шукаю роботу

   

Обери сам  

диципліна за вибором

   

Корпоративна пошта  

email

   

Горизонт-2020  

Horizon2020

   

АРПУЄ  

book konst 

Педагогічна Конституція Європи: прийняття та реалізація

   

Рейтинги  

   

Хто на сайті?  

На сайті 276 гостей та користувачі відсутні

   

Канал новин  

   

Вхід